Haberler

Bitlis'te 'Üniversite-Sanayi İşbirliği' Toplantısı

Abone Ol

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile Teknogirişim, Teknopark, Ar-Ge Destekleri, Girişimcilik Eğitimi, Üniversite Proje Faaliyetleri konularını kapsayan bir konferans gerçekleştirildi.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile Teknogirişim, Teknopark, Ar-Ge Destekleri, Girişimcilik Eğitimi, Üniversite Proje Faaliyetleri konularını kapsayan bir konferans gerçekleştirildi.

BEÜ ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın işbirliğiyle Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Veysel Yurdakul, sanayi-üniversite işbirliğinin bütün dünyanın dilinde olan bir kavram olduğunu söyledi. Almanya, Amerika, Uzak Doğu ve her yerde bu işbirliğinin artırılması gerektiğinden bahsedildiğini, ancak hiç bir zaman bunun altının nasıl doldurulacağından bahsedilmediğini söyleyen Yurdakul, "Ülkemizde gerçekten çok güzel şeyler oluyor. Çok güzel gelişmelerle iç içeyiz. Dün rüyasını gördüğümüz sanayi-üniversite, sanayi-endüstri meslek lisesi işbirliği konusunu sadece Bitlis'te değil, Türkiye'nin her yerinde artan bir hızla devam ediyor. Bitlis sanayi konusunda doğrusu istenilen seviyeye gelememiştir, ama potansiyeli yüksek bir kent. Hükümetimiz bu bölgeyi, 6. coğrafi bölge olarak kalkınmada en fazla desteklenecek yerler arasına seçti. Bir taraftan organize sanayi bölgemiz bu anlamda çalışmalarına devam ederken, öbür taraftan bu kentte kalkınma ajansımız, Avrupa Birliği Fonları ve uluslararası diğer fon kuruluşlarıyla bu ilişkiyi artırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ise, bu yıl 2'ncisini düzenledikleri 'Üniversite-Sanayi İşbirliği' toplantısının çok önemli olduğunu söyleyerek, "Önümüzdeki hafta yine bu konu çerçevesinde valimizin başkanlığında büyük bir heyetle Bursa'ya gidiyoruz. Bu gezinin önemli bir ayağını bu konu oluşturuyor. Bu konuda da oradaki sanayicilerle önemli bir adım atacağımıza inanıyoruz. Burada yapılan çalışma, önümüzdeki hafta Bursa'da yapılacak olan temasları birleştirdiğimizde, inanıyorum ki üniversite-sanayi işbirliğini ciddi anlamda başlatıp, önemli sonuçlar alacağız. Toplantının üniversitemize ilimize ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sanayi ve Teknoloji Uzman Yardımcısı Tekin Varlık, Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Destek Programları konulu sonum yaptı.

Toplantıya, vali yardımcıları Alp Eren Yılmaz ve Akif Pektaş ve öğrenciler katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eren Üniversitesi Veysel Yurdakul Bitlis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title