Haberler

Bodrum'da Beldelerin Kapanmasına Tepki

Güncelleme:
Abone Ol

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan Turgutreis ve Bitez beldelerinde düzenlenen referanduma bu hafta diğer beldelerde katıldı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan 11 belediyeden, 10'unun kapanması na karşı geçtiğimiz hafta Turgutreis ve Bitez beldelerinde düzenlenen referanduma bu hafta diğer beldelerde devam edildi.

Belde merkezlerinde sabah saat 09: 00 ile 17: 00 arasında oy kullanan vatandaşlar belde belediyelerinin kapanmaması için oy kullandı. Ortakent beldesinde MHP'li başkan Mehmet Onur Şahbaz, Mumcular Beldesinde MHP'li Birol Aydın referandum da ilk oy kullananlar arasında yer aldığı öğrenildi. Bazı beldelerde vatandaşın oy kullanabilmesi için belediye hoparlörlerinden anonslar yapıldı.

Beldelerin kapanmasına karşı düzenlenen yerel referandumlarda en son seçmen listeleri baz alınıyor. Referandumu organize eden CHP ilçe Başkanı Okan Özsu, Ortakent Yahşi, Gümüşlük, Gündoğan, Yalıkavak, Göl Türkbükün, Mumcular beldelerinde parti örgütleri ile bu organizasyonu düzenlediklerini diğer partilerden yeterli destek görmediklerini ifade etti. Okan Özsu demokrasinin gereği beldelerde yaşayan vatandaşların fikrinin alınmasının çok önemli olduğuna dikkat çekerek çok sayıda belediyenin kapanmasını öngören yasanın geri çekilmesini istedi.

CHP ilçe Başkanı Okan Özsu yaptığı basın açıklamasında getirilen yeni sistemin Avrupa Birliği Yerel Yönetimler şartına uymadığını belirterek şunları söyledi. "Yerel yönetimlerin sınırlarında mevzuatın elverdiği durumlarda ve mümkünse bir referandum yoluyla ilgili yerel topluluklara önceden danışılmadan değişiklik yapılamaz." denilmektedir. Getirilen yeni sistem yerinden yönetim ilkesine uymuyor. Köy düzeni kaldırılıyor, halkın küçük yerel birimlerde kendisini idare etmesinin ve kendi yöneticisinden gerektiğinde yüz yüze hesap sorabilmesinin önü kesiliyor." dedi - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turgutreis Bodrum Yerel Bitez Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title