Haberler

Bü'de Keyifli Bir Söyleşi

Abone Ol

Bartın Üniversitesi Ormancılık Kulübü ve Kalkınma Atölyesi Kooperatifi tarafından “Kalkınmaya Katkı Verenler-Üniversite Buluşması” etkinliği kapsamında “Yücel Çağlar ile Söyleşi” düzenlendi.

Bartın Üniversitesi Ormancılık Kulübü ve Kalkınma Atölyesi Kooperatifi tarafından "Kalkınmaya Katkı Verenler-Üniversite Buluşması" etkinliği kapsamında "Yücel Çağlar ile Söyleşi" düzenlendi.

Bartın Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen söyleşide konuşan Kalkınma Atölyesi Kooperatifi Başkanı Ertan Karabıyık, amaçlarının kalkınmada gençlerin farkındalığını artırmak olduğunu söyledi. Karabıyık, "Kalkınma Atölyesi'nin yürüttüğü program çerçevesinde; yerel, bölgesel, ulusal ve küresel sosyal kalkınmanın yeni aktörleri olacak gençlerimizin farkındalıklarını ve bireysel, örgütsel kapasitelerinin artırılması amaçlanıyor. Bunun için pratik araçlar ile ilgili bilgiyi sağlamak için gençlerin kendi aralarında ve sosyal kalkınma profesyonelleriyle iletişim halinde olacakları, bilgi, deneyim ve geribildirimlerini paylaşıp ve aktif olarak katılabilecekleri bir sosyal medya platformu oluşturmaları hedefleniyor" dedi.

Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Atmış ise, Kalkınma Atölyesi Kooperatifi tarafından yapılan çalışmalara değinerek, kalkınmayla gençliği buluşturan çalışmaların önemine vurgu yaptı.

Ardından ormancılık alanında önemli bir isim olarak bilinen Yücel Çağlar, katılımcılara tecrübelerini aktardı. Çağlar, ormancılık, çevre koruma ve kalkınma üzerine bilgiler vererek, gençlere tavsiyelerde bulundu. Çağlar, kendi alanındaki kavramları toplumsal bağlamda da uyarlayarak şu şekilde konuştu:

"Bildiğimiz ekolojinin içinde ekosistemlerin özelliklerine göre tanımlar yaparak; orman ekolojisi, bozkır ekolojisi gibi ifadeler getirebiliyoruz. Ancak ben bir toplum ekolojisi tanımını getirmek istiyorum. İnsanlar birbirini tanısın ya da tanımasın veya araları iyi olsun ya da olmasın her birimiz aynı anda aynı düzeyde olmasak da doğa ekosisteminde olduğu gibi bir etkileşim içindeyiz. Görünüşümüzden, konuşmamıza, düşüncelerimize kadar birçok noktadan etkilenebiliyoruz. Toplum ekolojisi de orman ekolojisinde olduğu gibi her şey birbirinden etkilenir. Toplum ekolojisinin dinamiği olarak bireyler kesinlikle birbirlerinden etkilenirler."

Çağlar, insan hayatında sevmenin ve kızmanın önemine de vurgu yaparak, "Bir şeyleri sevmek hayatta çok önemlidir. Hep geçmişte olsaydın ne yapardın diye sordum kendime. Aslında çok iyi bir seven olabilirdim. Ancak sevmek emek işidir. Sevmek, kalıcı ve karşılıklı sevgi alışverişine dayanan bir şeydir. Kızmanın da şiddetli olanına karşıyım. Herkes bir şeylere kızdığı zaman adam gibi kızmalıdır. Kızmanız yol açıcı bir kızma olmalıdır. Kimseyi hırpalamadan, yok saymadan yapılmalıdır. Bence herkes gülmeyi en iyi şekilde becermeli ve çok gülmelidir" şeklinde konuştu.

Çağlar'ın daha sonra katılımcıların sorularını cevaplandırdığı söyleşi, Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Topel Kaygın'ın konuşmacılara teşekkür belgesini vermesinin ardından son buldu. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yücel Çağlar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title