Bü'de Öğretmen Okullarının 169'uncu Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı
Bartın Üniversitesinde öğretmen okullarının kuruluşunun 169’uncu kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Bartın Üniversitesinde öğretmen okullarının kuruluşunun 169'uncu kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Darulmuallim Mektebi adıyla 1848 yılında eğitim öğretime başlayan öğretmen okullarının 169'uncu yıl dönümü kutlandı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, öğretmenlerin toplumlar için öneminden bahsederek, "Öğretmenler kaptandır, oyuncudur, yol gösterici, öğretici, yeri geldiğinde aileden biridir. Toplumu ayakta tutan pek çok etmen olmasına rağmen, en önemlilerinden biri eğitim, eğitim bağlamında ise öğretmendir. Öğretmenlerimizin özgün ve etkin bir yapı içerisinde yetiştirdiği gençlerimiz, ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine taşıyacaktır." dedi.
Öğretmenlerin sağlam bir sistem içerisinde yetiştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Semerci ise "Topluma ışık tutan öğretmenleri yetiştiren eğitim fakülteleri sağlam temeller üzerinde oturmalıdır. Bu nedenle sıkı bir akademik çaba içerisinde iyi bir vizyon ile hareket etmeliyiz. Sorumluluğumuzun farkında olarak, ülkemizi geleceğe taşıyan gençlerimizi en iyi şekilde eğitip, sağlam bir bilgi donanımı edinmelerini sağlamalıyız" diye konuştu.
Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Muammer Yılmaz da öğretmenliğin insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleklerinden biri olduğunu söyledi.
Geçmişten geleceğe öğretmenlik anlatıldı
Etkinlik kapsamında Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemil Öztürk tarafından "Geçmişten Geleceğe Türkiye'de Öğretmen Yetiştirmek" adlı konferans gerçekleştirildi. 1988 yılından bu yana öğretmen okulları ile ilgili araştırmalar yapan Öztürk, Türkiye'de eğitim sistemiyle ilgili tarihsel gelişimden aktararak "Eğitimle sistemiyle ilgili herhangi bir programın başarıya ulaşması için her şeyden önce, onu uygulayacak öğretmenlerin gerekli motivasyon, bilgi ve beceriye sahip olması gerekir" şeklinde konuştu.
Müzik, Şiir, Tiyatro, Film, Oratoryo
Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü öğretim elemanları Ovgü Özparlak ve Reha Sarıkaya'nın müzik dinletisiyle renklendirdiği etkinlikte, öğretmen okullarının tarihsel gelişimini konu edinen video gösterimi de yapıldı. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevan Nart'ın yönettiği 'Ben Öğretmen Olmak İstiyorum' adlı koro ve oratoryo programı ise büyük beğeni topladı. - BARTIN