Haberler

Bü Kampüs Alanı Ağaçlandırılıyor

Abone Ol

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ile Bartın Üniversitesi (BÜ) arasında kampüs alanı için ağaçlandırma protokolü imzalandı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ile Bartın Üniversitesi (BÜ) arasında kampüs alanı için ağaçlandırma protokolü imzalandı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ile BÜ Rektörlüğü arasında kampüs alanlarının ağaçlandırılmasına ilişkin protokol Rektörlük toplantı salonunda imzalandı. İmza protokolü BÜ'nün taşınacağı yeni kampüs alanı ve tüm kampüslerindeki boş alanların uygun türlerle ağaçlandırılması ve daha önceden ağaçlandırılmış başarılı sahalardaki bakım işlerinin yürütülmesi amacıyla düzenlendi. Protokol imza törenine Zonguldak Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi ve Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Naci Tankut, daire başkanları, üniversiteye bağlı fakültelerin dekanları, Bartın Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık ve üniversitede görevli öğretim üyeleri de katıldı.

Bölge Müdürü Musa Çelebi yaptığı konuşmada, ağaçlandırma yönetmeliğinin 7. maddesi gereğince genel müdürlükçe uygun görülmesi halinde, kamu kurum ve kuruluşlarına ait arazilerde, talep etmeleri halinde ağaçlandırma, erozyon ve sel kontrolü, çığ ve heyelanların önlenmesi, rehabilitasyon ve imar-ihya çalışması yapılabilir veya yaptırılabilir, hükmünden yola çıkarak sadece mülkiyeti Orman Genel Müdürlüğü'nde olan ormanlık alanlarda değil, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait alanlarda da ağaçlandırma çalışmalarına hız verdiklerini belirtti.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ise, "Kıyametin Kopacağını Bilseniz Dahi Elinizdeki Fidanı Dikiniz" Hadis-i Şerifinden yola çıkarak ağaçlandırmanın, dolayısıyla fidan dikmenin önemine dikkat çekti. İnşaatı devam etmekte olan yeni kurulacak kampüs alanında ağaçlandırma yapılmasına ihtiyaç olduğunu, Orman Bölge Müdürlüğünün yaklaşımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu protokolle birlikte tüm kampüslerinin yeşil bir örtüye kavuşacağını ifade etti.

Bartın Üniversitesinin taşınacağı yeni kampüs alanı ile tüm kampüslerinde ağaçlandırılmamış alan bırakmayacaklarına değinen Bölge Müdürü Çelebi ağaçlandırmalarda süs bitkileri ile birlikte uygun meyveli türlerle de dikimler yapılacağını söyledi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Kaplan Musa Çelebi Zonguldak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title