Haberler

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'dan CHP'ye Mesaj

Abone Ol

Buca’da Neşet Ertaş Parkı’nın açılışını yapan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, CHP Genel Merkezi’nden halen görev beklediğini belirterek “Verildiğinde rakibime 50 bin oy fark atmazsam mazbatamı bırakırım” dedi.

Buca'da Neşet Ertaş Parkı'nın açılışını yapan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, CHP Genel Merkezi'nden halen görev beklediğini belirterek "Verildiğinde rakibime 50 bin oy fark atmazsam mazbatamı bırakırım" dedi.

Buca Koop Mahallesi'nde yapılan Neşet Ertaş Parkı, törenle hizmete girdi. Törene CHP İlçe Başkanı Bektaş Gül, Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur ile muhtarlar, Buca Kent Konseyi Başkanı Rezzan Gedik, Bucaspor ve Şirinyerspor Başkanları ile yöneticileri ve STK temsilcileri katıldı. Açılış töreninde CHP Genel Merkezi'ne mesaj veren Tatı, genel merkezden halen görev beklediğini söyledi.

Buca'da çok şey değişti

"ÖZÜRLERİNİ KABUL ETMİYORUM"

Göreve başladığından bu yana kişisel hiçbir durumunda değişiklik olmadığını vurgulayan Tatı, "Buna karşın yapılan çalışmalar ile Buca'da çok şey değişti. Buca'da okullar değişti, camiler değişti, cem evi değişti. Buca'da parklar değişti, pazaryerleri değişti. 370 kişilik bir tiyatro salonumuz var. Buca'nın artık çok amaçlı bir hizmet binası var. Buca'da artık olimpik bir yüzme havuzu var. Buca muhtarları artık kıyıda köşede kahvede muhtarlık yapmıyor, kendilerine ait bir muhtarlık binaları var. ve Bucaspor artık acaba amatöre düşer mi diye düşünülmüyor. Herkes düne kadar Buca için otel şehir derken biz değişen büyüyen yaşayan bir şehir yarattık. Bunu görmeyen de görüyor. Görmeyen gözlerde bir haftadır görmeye başladı. 'Özür dileriz Ercan Tatı' demeye başladılar ama özürlerini kabul etmiyorum.

"PEŞKEŞ ÇEKMEDİM"

Tatı, sözlerine şöyle devam etti: "Buca'yı bir iki tane müteahhide peşkeş çekmedim. Allah belamı versin ki ben Atatürkçüyüm deyip 6 trilyona mask yaptıranları orada alkışladınız ama 5 trilyon liraya çok amaçlı hizmet binası 370 kişilik tiyatro salonu ve şu çocuklara yüzme öğrensin diye Atatürk'ün çocuklarına yüzme havuzu yapanı alkışlamadınız. Bunu sizlere değil alkışlamayanlara söylüyorum."

"PARTİLER ARADI"

Görev süresi biterse eski belediye başkanı Ercan Tatı olacağını ifade eden Tatı, "Beni doğuran anamdan sonra sizlere minnettarım. Belediye başkanı aday adayımız aday olacak diye açıklandı ancak yine yasalar gereği bu Salı saat 18.00'a kadar değişebilir bilmeyenlerde bunu bilsin. Bu arada Demokratik Sol Parti, MHP, İşçi Partisi, DYP ve Demokrat Parti'nin genel başkanları veya il başkanları aradı, ziyaret etti. Hepsi aradı ve üzüntülerini belirttiler. Ama dediğim gibi hiçbir şey belli değil her şey olabilir. Olur da değişiklik yapılırsa yolumuza devam edeceğiz. Olmazsa da kalkıp buraya AKP'nin bayrağını diktirecek halimiz yok. Biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Ben komutan değilim. Ben kurmay değilim. Ben askerdim. ve hep asker olacağım. Mustafa Kemal Atatürk'ün askeriyim" diye konuştu.

"BU YANLIŞTAN DÖNÜLECEKTİR"

Tatı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Parti tarafından görev iade edilirse, şimdiden söylüyorum başta Adalet ve Kalkınma Partisi olmak üzere bir iyilik yapayım geri çekmelerini öneriyorum, başka alternatifi yok . Cumhuriyet Halk Partisi bu seçimi kazanacak. Ama ben inanıyorum bu yanlıştan dönülecektir. Ben buna inanıyorum. Gidersem de çıkarım karşınıza hakkınızı helal edin derim. Büyük üstadın dediği gibi 'dostlar beni hatırlasın derim' giderim. Siyaset de budur."

"GRUP LAÇİN SAHNE ALDI"

CHP Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül ise yaptığı konuşmada, 20 aydan beri ayda ortalama iki açılışa katıldığını belirtirken, "Buca Belediye Başkanımız Ercan Tatı 15 yıl görev yapan Cemil Şeboy'dan 5 yılda iki kat fazla iş yaptı" dedi. Konuşmaların ardından Törenle Neşet Ertaş Parkı açılırken, daha sonra Grup Laçin büyük ustanın türkülerini seslendirdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Ercan Tatı Bucaspor Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

MERVE TÜRKmls_ikl@hotmail.com:

Buca seninle güzel bu kısa sürede yaptıklarını saymakla bitiremeyiz,..emeğin çok, hiç bir başkanı bu kadar mütevazi görmemiştim.Chp ye sizin gibi dik duruşlu,sabırlı,mütevazi başkanlar gerek umarım hakkınız olanı alırsınız ve partimiz fark eder de sizleri tekrar aday gösterir yolunuz açık olsun her daim. GERÇEK HAS BUCALI BAŞKANIMIZ....

Yanıtla01
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title