Haberler

Bülent Ecevit Üniversitesinin Tüm Kampüsleri Orman Bölge Müdürülüğü Tarafından Ağaçlandırılacak

Abone Ol

Zonguldak'ta Orman Bölge Müdürlüğü ile Bülent Ecevit Üniversitesi arasında imzalan protokol ile Bülent Ecevit Üniversitesinin 9 kampüsü ağaçlandırılacak.

Zonguldak'ta Orman Bölge Müdürlüğü ile Bülent Ecevit Üniversitesi arasında imzalan protokol ile Bülent Ecevit Üniversitesinin 9 kampüsü ağaçlandırılacak.

Orman Bölge Müdürülüğü'nde düzenlenen protokol töreninde konuşan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, kampüslerin ağaçlandırılması talebinde bulunduklarını ve Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından talebin olumlu karşılandığını ifade etti. Özer, "Türkiye de tüm kamu kuruluşlarının yeşillendirme projesi var. Bizde Müdürümüze bu konuda talebimizi ilettik. Sağ olsunlar büyük teveccüh gösterdiler ve tüm Kampüslerimiz de yeşillendirme, ağaç dikiminden tutun rekrasyon çalışmalarına kadar her türlü çalışmada ortak çalışma ile ilgili bir protokol imzalayacağız. Bundan sonra Kampüslerimiz daha yeşil olacaktır. Orman Bölge Müdürlüğümüz ile birlikte Kampüslermizde hem rekrasyon çalışmaları hem de yeşillendirme çalışmaları yapacağız. Orman Bölge Müdürümüze çalışma ekibine şahsım ve Üniversitem adına bize böyle bir fırsatı verdikleri için şükranlarımı sunuyorum. İnşallah geldiğinizde çok daha yeşil Kampüsle karşılaşacaksınız. Ağaç dikimi ve yeşillendirme çalışmaları her türlü takdirin ötesindedir. Bu konuda bizim üniversite olarak büyük bir hassasiyetimiz var. Kampüslerimiz de özellikle Çaycuma Kampüsümüzde 5 binin üzerinde ağaç dikimi gerçekleşti. Merkez Kampüste önemli miktarda ağaç dikimi gerçekleştirdik. Sağlık Kampüsünde de ağaç dikimleri devam ediyor. Bundan sonra elimiz daha güçlü olacak bize her türlü desteği verecek, böyle hayırlı bir işe vesile oldukları için kendilerine şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi yaptığı konuşmada Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer'in kendilerinden sadece Merkez Kampüste değil Devrek ten, Çaycuma ya kadar bütün Kampüslerin ağaçlandırmasına yönelik istekte bulunduğunu belirterek " Bizlerde işimizin bu olması hasebiyle yerine getirmeye karar verdik. 2011 yılında çıkan 645 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kanuna kadar biz devlet ormanları dışındaki bölgelere fidan dikmekte sıkıntı yaşıyorduk. Ama bu kararname ile beraber genel müdürlüğümüze sadece orman alanlarında değil her tarafta ağaçlandırma yetkisi ve görevi verildi. Bu ağaçlandırma ile ilgili bize ev sahipliği yaptığından ötürü Rektörümüze teşekkür ediyoruz. Rektörümüzün görevlendireceği bir kişi ile bizim arkadaşlarımızın ortak çalışması ile Kampüslere sadece süs ağacı değil, uygun görecekleri meyve ağaçları dikmeyi düşünüyoruz. Üniversitemizin yanı sıra bütün camilerimizi, sağlık ocaklarımızı ve yol kenarlarımızı 3 yıl içerisinde ağaçlandıracağız" dedi.

Konuşmaların ardından Orman Bölge Müdürü ile Rektör Prof. Dr Mahmut Özer arasında BEÜ Kampüslerinin ağaçlandırılmasına yönelik protokol imzalandı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Mahmut Özer Zonguldak Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title