Haberler

Burhaniye'de Arıcılara Ücretsiz Polen Tuzağı Dağıtıldı

Abone Ol

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 86 arıcıya Kaymakam Ali Uslanmaz'ın da katıldığı törenle ücretsiz polen tuzağı dağıtıldı.balın yanı sıra polen üretimine de başlayacakları açıklandı.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, 86 arıcıya Kaymakam Ali Uslanmaz'ın da katıldığı törenle ücretsiz polen tuzağı dağıtıldı.

Balıkesir Valiliği İl Özel İdaresi ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan Arıcılığı Geliştirme Projesi kapsamında dağıtımı yapılan polen tuzaklı kovan altlıklarıyla, arıcıların

balın yanı sıra polen üretimine de başlayacakları açıklandı. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle açılan kurslarla yöredeki arıcılar eğitilirken, geçtiğimiz yıllarda kaymakamlıkça dağıtılan kovanlar da yöredeki arıcı sayısını artırdı. Polen tuzaklı kovan atlıklarını alan arıcılar polen üretimine başlayacakları için mutlu olurken, Arıcalar Derneği Başkanı Abdullah Dokuz, bundan böyle polen üretiminde de var olacaklarını anlattı. Kaymakam Ali Uslanmaz dernek başkanı Abdullah Dokuz ve bir bayan arıcıya polen tuzaklı kovan altlığını verirken, arıcılıkta kadınların da olmasının çok sevindirici olduğu söyledi. Tören sırasında 86 arıcıya toplam 516 adet polen tuzaklı kovan altlığı dağıtıldı.

Arcılar uygulamadan çok memnun oldu. Arıcı İsak Ünal, "Burhaniye Kaymakamlığı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından arıcılara polen altı kovan verilmesi üzerine bir araya geldik. Bu güne kadar yaptığımız polenler kendi çapımızda küçüktü. İnşallah bundan sonra yapılacak yardımdan sonra daha çok üreteceğiz Daha ileriki günlerde geleceğe yönelik polen yapıp halkımıza yedirebilirsek daha faydalı olacak. Biliyoruz ki polen baldan daha kıymetli. Tüm dertlere deva olan bir ilaç. Bunu halkımıza yedirmekte fayda mülahaza ediyoruz. Alacağımız şu anda 6 tane polen altlıklarının üzerlerine kendimiz örnek yaptırmak kaydıyla bir girişimde bulunuyoruz.

Bundan sonra balla beraber polen de üreterek halkımıza yedireceğiz" dedi.

Ramazan Salı da, "Burhaniye arıcıları olarak dağıtılan

kovan altı polen tuzakları İnşallah bizim için hayırlı bir işe vesile olacak. Halkımız bundan sonra daha bol ve kaliteli polene erişecek.

Fakat bunları üretmek kadar tüketmek de önemli. Halkımızda bu konuda duyarlılık gösterirse memnun oluruz" dedi. Dernek Başkanı Abdullah Dokuz, "Bugün aşağı yukarı 150-200 arıcı var Burhaniye de arıcılık yapan. Bal üretiminde varız. Polen üretiminde yoktuk. Bundan sonra polen üretimine de geçeceğiz. Bu bir destektir. Yani arıcılar için. Bunları verenlere yetkilere teşekkür ederiz teşvik ettikleri için" dedi. İlçede arıcılığın gelişmekte olduğunu anlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur da,

"Bu gün Burhaniye ilçemizde arı kayıt sistemine kayıtlı 86 arıcımıza polen tuzaklı kovan altlığı dağıtımı yaptık. Bundaki amacımız, ülkemiz maalesef dünya üretiminde polende son sıralarda. Bunu kendi çapımızda ilçemizden başlayarak polen üretimini artırmak istiyoruz.. Arcılarımıza balın dışında ikinci bir gelir kaynağı sağlamak için bir kıvılcım başlattık. İnşallah devamı gelir. Arıcılarımızın yüzü güler. ve polenin faydalarını anlatarak insanlarımızı daha az doktora göndermeyi hedefliyoruz. İnşallah bunda başarılı oluruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Ali Uslanmaz Balıkesir Burhaniye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title