Haberler

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Abone Ol

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 74'üncü yılı dolayısıyla Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta anma törenleri düzenlendi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 74'üncü yılı dolayısıyla Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta anma törenleri düzenlendi.

Van'da Vali Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Kaya, kurum amirleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Ardından, 09.05'te siren sesleriyle saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene katılanlar daha sonra Kültür Müdürlüğü Sanat Çadırı'nda düzenlenen anma programına katıldı. Programda, il genelinde yapılan Atatürk koşusu ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Telia Sonera Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Atatürk Oratoryosu sunuldu.

Programda yer alan Atatürk'ün sevdiği şarkılar konseri, Siirt'in Pervari ilçesindeki helikopter kazasından dolayı iptal edildi.

-Hakkari-

Hakkari Valiliği önünde düzenlenen törene, Vali Orhan Alimoğlu, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya, İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüden, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mahmut Çağlayan, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Yağmura rağmen süren anma töreninde, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından 09.05'te iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene katılan öğrenciler, yağmur nedeniyle valilik binası giriş salonuna alındı. Protokol üyeleri ise yağmur altında anma törenini gerçekleştirdi.

Program, Atatürk Kültür Merkezi'nde çeşitli etkinliklerle devam etti.

-Bitlis-

Bitlis'te İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde düzenlenen tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrakların yarıya indirilmesi ile Atatürk Büstü'ne çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan Bitlis Lisesi Müdür Yardımcısı Suat Özdağ, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 10 Kasım 1938'de ebediyete intikal edişinin, Türk milletini derin üzüntüye boğduğunu söyledi.

Öğrencilerin şiir okuduğu ve oratoryo ile sinevizyon gösterisinin sunulduğu programda, Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Törene, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, vali yardımcıları Alp Eren Yılmaz ve Süleyman Çelebi, İl Jandarma Komutanı Albay Enver Aydın, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, kurum amirleri, askeri erkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

-Muş-

Muş'ta Hükümet Konağı önünde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde devam edildi.

Törende, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı Abdullah Umutlu,

"Atatürk'ün Askeri Yönü" konulu konuşma yaptı.

Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin oratoryo gösterisi sunması ve Atatürk'ün sevdiği türkülerin seslendirilmesinin ardından tören sona erdi.

Törene, Muş Valisi Ali Çınar, Garnizon Komutanı Albay Erhan Arıkan, Belediye Başkanı Necmettin Dede, kurum amirleri, askeri erkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Ekip / Berin Arslan Çetin

Yayıncı: Orhan Topal - VAN

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Hakkari Bitlis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title