Haberler

Büyükelçilerden İnönü Üniversitesi Bilgeler Yolu'na Ziyaret

Abone Ol

İnönü Üniversitesi’nin kuruluşunun 40’ıncı yılı münasebetiyle hayata geçirilen “40’ıncı Yılda 40 Proje”den biri olan Bilgeler Yolu Projesi’nin ilk etabına uluslararası nitelikte ziyaretler yapılıyor.

İnönü Üniversitesi'nin kuruluşunun 40'ıncı yılı münasebetiyle hayata geçirilen "40'ıncı Yılda 40 Proje"den biri olan Bilgeler Yolu Projesi'nin ilk etabına uluslararası nitelikte ziyaretler yapılıyor.

İnönü Üniversitesi'nin Merkez kampüsündeki 2 km uzunluğundaki Bilgeler Yolu üzerinde sergilenen Orhun Kitabeleri'nden başlayarak, Hoca Ahmet Yesevi, Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre, Aşık Veysel gibi önemli şahsiyetlerin özlü sözlerinin de yazıldığı taş heykeller yoğun ilgi görüyor. Malezya, Kırgızistan, Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Fas ve Brezilya Büyükelçilerinden oluşan bir heyet, İnönü Üniversitesi'ne gelerek Bilgeler Yolu'nu gezdi.

Ziyaretçiler, Bilgeler Yolu'nun girişinde bulunan ve aslına uygun olarak Göktürkçe, Çince ve Türkçe olarak ilk kez İnönü Üniversitesi tarafından yaptırılan Orhun Abideleri'nden Bilge Kağan Anıtı'na özel ilgi gösterdiler. Yapılan çalışmaları takdir eden heyete, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Zakir Azizov, Bilge Kağan Anıtı ile ilgili bilgi verdi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yunus Emre Aşık Hacı Bektaş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title