Haberler

Büyükşehir Belediyesi Kalp Hastalıklarına Dikkat Çekti

Abone Ol

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Kalp Damar Hastalıkları Okulu'na katılan Prof.Dr.İlhan Gölbaşı, "Geçen yılki sağlık harcaması 66 milyar dolar olan Türkiye'de kalp damar hastalıklarından ölüm oranı yüzde 47" dedi.Prof.Dr.Türkay ise,...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Kalp Damar Hastalıkları Okulu'na katılan Prof. Dr. İlhan Gölbaşı, "Geçen yılki sağlık harcaması 66 milyar dolar olan Türkiye'de kalp damar hastalıklarından ölüm oranı yüzde 47" dedi. Prof. Dr. Türkay ise, ölüm oranlarını yüzde 80 azaltmanın insanların kendi ellerinde olduğunu söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'nın vatandaşları bilgilendirme toplantıları sürüyor. Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda düzenlenen Kalp Damar Hastalıkları Okulu'nda Akdeniz Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Cengiz Türkay ve Akdeniz Üniversitesi Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. İlhan Gölbaşı bir konferans verdi. Konferansa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HASTALIK RİSKİ ELİMİZDE

Prof. Dr. Türkay, kalp ve damar hastalıklarında genetik yatkınlık hariç diğer unsurların insanların kendi ellerinde olduğunu belirterek, "Yüksek kalori, tansiyon, şişmanlık, hareketsiz yaşam ve sigarayı hepimiz değiştirebiliriz. Böylelikle ölüm oranlarını yüzde 80 azaltma şansımız var. Toplumda tansiyon yüksekliği belirli bir yaştan sonra çok normal gözüküyor. Buna bağlı olarak insanların tansiyon ilaçlarını bırakma düşünceleri oluyor. Yüksek tansiyonu olanların tansiyon ilaçlarını ömür boyu kullanması gerekiyor" dedi.

DÜZENLİ SPOR YAPALIM

Yüksek tansiyonun beraberinde birçok rahatsızlığına neden olabileceğini kaydeden Prof.Dr. Türkay, şöyle konuştu:

"Herkesin düzenli olarak egzersiz yapması gerekiyor. Haftada beş gün 30 dakika yürümemiz gerekiyor. Düzenli yürüyüşle kolesterol, tansiyon ve kilo problemlerimiz düzene girer. Stres kalp krizi riskini hızlandırır. Strese sebep veren unsurlardan uzak durun. İş yerinizde sterse girdiyseniz, çok kısa süreli hobilerinizi düşünün. Sigaradan uzak durun."

SAĞLIK HARCAMASINA 66 MİLYAR DOLAR

Kalp Damar Cerrahisi Prof. Dr. İlhan Gölbaşı ise şu bilgileri verdi:

"Geçen sene Türkiye sağlığa 66 milyar dolar para harcadı. Bu paraya 66 Boğaziçi Köprüsü yapılırdı. Dünya verilerinde ortalama kalp damar hastalıklarından ölüm oranı yüzde 30 dolaylarında ama bu oran Türkiye'de ise yüzde 47'dir. Sağlımızı hasta olmadan korumalıyız. Eğer bir hastalığa yakalandıysak bu hastalıkla yaşamasını bilmeliyiz. Bir kişi kalp krizi geçirdiyse, onun tekrar hayata tutunması gerekiyor.

Herkes düzenli olarak sağlık kontrolünden geçmelidir."

Konferanstan sonra ise, Prof. Dr. Türkay ve Prof. Dr. Gölbaşı vatandaşların sorularını yanıtladı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Türkiye Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title