Haberler

Canik'ten 18 Cami, 5 Okula Çevre Düzenlemesi

Abone Ol

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Büyükşehir Yasası ile belediye sınırlarına dahil olan yeni mahallelerde cami ve okulları baştan aşağı yenilediklerini belirterek, 2015 yılı içerisinde 18 cami ve 5 okulun çevre düzenlemesini tamamladıklarını söyledi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Büyükşehir Yasası ile belediye sınırlarına dahil olan yeni mahallelerde cami ve okulları baştan aşağı yenilediklerini belirterek, 2015 yılı içerisinde 18 cami ve 5 okulun çevre düzenlemesini tamamladıklarını söyledi.

Canik Belediyesi tarafından Gürgenyatak Mahallesi Merkez Camisi'nde yapılan peyzaj ve çevre düzenlemesi düzenlenen törenle hizmete sunuldu. Açılış törenine Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yanı sıra AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Av. Yılmaz Hocaoğlu, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Gürgenyatak Mahallesi Muhtarı Hüseyin Uzun, diğer mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

2016'DA 18 CAMİ, 5 OKUL

Açılış töreninde konuşan Başkan Osman Genç, Büyükşehir Yasası ile belediye sınırlarına dahil olan 40 mahallede Hanım Konakları, Sıbyan Mektepleri, okul ve cami çevre düzenlemeleri gibi çalışmalar yaptıklarını belirterek, 2015 yılı içerisinde 18 cami ve 5 okulun çevresini düzenlediklerini söyledi. Cami ve okulları yeni medeniyet tasavvuru çerçevesinde iki önemli merkez olarak gördüklerini ifade eden Genç, "Toplumun ve şehirlerin kimliklerini okul ve camilerimizdir. Cami ve okullarımıza yaptığımız hizmeti, insanımıza yaptığımız hizmet olarak görüyoruz" dedi.

EĞİTİME BÜYÜK YATIRIM

Okullarda yaptıkları tadilat ve çevre düzenlemeleri ile çocuklara sağlıklı eğitim imkanları sunduklarını belirten Genç, "Yeni mahallelerimizdeki okullarımızda herhangi bir problem yok. Okullarımızı, çocuklarımız için bahçesinde oynayabilecekleri, sağlıklı eğitim alabilecekleri ve mutlu olabilecekleri eğitim yuvalarına dönüştürüyoruz. Belediyelerin cami ve okulların çevre düzenlemesiyle ilgili bir zorunluluğu yok. Ama bugüne kadar eğitime 35 milyon lira yatırım yaptık. Türkiye'de eğitime bu kadar fazla yatırım yapan başka bir belediye olduğunu zannetmiyorum" diye konuştu.

BAŞKAN GENÇ'E PLAKET

AK Parti Samsun Milletvekili Adayı av. Yılmaz Hocaoğlu da, yaptığı konuşmada 1 Kasım seçimlerinin önemine işaret ederek, bölgede güçlü bir Türkiye istemeyen güçlerin, geçmişte Çanakkale'de olduğu gibi bugün Suriye'de olduğunu ve amaçlarının Türkiye'yi komşularından ayırmak olduğunu dile getirdi. Gürgenyatak Mahallesi Muhtarı Hüseyin Uzun ise, mahallelerine yaptığı hizmetlerden dolayı plaket verdiği Başkan Genç'e teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Genç ve beraberindekiler Gürgenyatak Mahallesi Merkez Camii'ne yapılan peyzaj ve çevre düzenlemelerini hizmete sundu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Genç Ak Parti Samsun Canik Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title