Haberler

Çankaya Belediyesi'nden Küba Devrimi Etkinlikleri Kapsamında Konser

Abone Ol

Küba Devrimi 55. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Çağdaş Sanatlar Merkezi salonu Çankaya Belediyesi’nin Jose Marti Küba Dostluk Derneği ile birlikte düzenlediği konsere sahne oldu.

Küba Devrimi 55. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Çağdaş Sanatlar Merkezi salonu Çankaya Belediyesi'nin Jose Marti Küba Dostluk Derneği ile birlikte düzenlediği konsere sahne oldu.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde (ÇSM) gerçekleşen ve iki bölümden oluşan konsere ev sahibi sıfatıyla Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın yanı sıra Küba Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, Kolombiya'nın Ankara Büyükelçisi Fernando Panesso Serna, Jose Marti Küba Dostluk Derneği Başkanı Gözde Somel ve çok sayıda Küba devrimine gönül vermiş sanatsever katıldı.

Amerika Birleşik Devletleri destekli Batista yönetimine karşı ayaklanan Fidel Castro ve Che Guevera'nın öncülüğündeki devrimcilerin 1 Ocak 1959'da zafer ilan etmesiyle başlayan ve 55. yaşını kutlayan devrimin yıldönümünde Kübalı soprano Diana Rosa Cardenas Alfonso parçalarıyla geceye damga vurdu.

Enternasyonal ve Küba olmak üzere iki bölümden oluşan konserde Alfonso'ya piyanoda Bora Ateşyakan eşlik ederken Can Aksel Akın'ın bestesini yaptığı ve ilk kez seslendirilen Nazım Hikmet'in Havana Röportajı şiiri de yer aldı.

Göreve başlayalı bir buçuk ay gibi kısa bir süre olduğu için Türkçe konuşamadığını belirten ama bir dahaki gelişinde Türkçe konuşacağına dair söz veren Küba Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals, salonu dolduran tüm konuklara ve bu organizasyonun gerçekleşmesine imkan tanıyan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a teşekkürlerini sundu. Bundan 55 yıl önce çıkılan devrim yolundan hiç ayrılmadıklarını ifade eden Casals, 'Küba'da Sosyalizm yaşayacak bundan en ufak kuşku duyulmamalı bugün bu yolda refah ve sürdürülebilir Sosyalizme olan inancımızla yürümeye devam ediyoruz. Birleşmiş Milletler tarafından verilen milenyum kalkınma hedeflerinin büyük bir kısmı Küba'da hayata geçirilmiş durumdadır. Küba gelişmişlik düzeyi bakımından üst sıralarda yer almaktadır. Hep dediğimiz gibi Küba cennet değil ama düşmanlarımızın göstermeye çalıştığı gibi cehennem de değil. Bugün burada size sadece Küba kültürünün değil Kübalıların da uğruna büyük mücadele verdiği evrensel kültürün bir örneğini sunacağız. Öğretmen, hümanist ve aynı zamanda muzaffer Mustafa Kemal Atatürk'ü de anmamak olmaz. ve bizler şunu hiçbir zaman unutmuyoruz; sizlerin her birinizin Küba'nın düşmesine asla izin vermeyecek dostluk ve dayanışma dolu yürekleriniz var' dedi.

Küba'ya gitmiş birisi olarak devrimi daha iyi anlayabildiğini dile getiren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ise 'Küba Devrimi bizim 68 kuşağının idolüydü. Jose Marti'nin özgürlük ve bağımsızlık duygularını Mustafa Kemal Atatürk'ün Anadolu coğrafyasına taşıdığı ülküyle buluşturan süreçte 68 kuşağının halkların dayanışması açısından ve yeni bir düzenin kurulma mücadelesinde hepimizin içinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtmek isterim. Benim için Küba, insanların gece gündüz korkmadan özgürce dolaşabildiği ve emeğiyle çalışıp yaşadığı insan topluluğu demek. Benim için Küba, dünyanın her tarafına hekimlerini göndererek sağlık mücadelesinde kendi adasında sağladığı başarıyı başka ülkelerle paylaşan dayanışma toplumu demek. Benim için Küba, dilediğini yapma konusunda kendine güvenen insanlar demek' diye konuştu.

Sempatik tavırlarıyla salonu dolduran izleyicilerin büyük beğenisini kazanan Alfonso, Comandante Che Guevera ve Enternasyonal Marşı'nı seslendirmeden önce sahneye Che'yi simgeleyen yıldızlı bereyle çıktı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Bülent Tanık Jose Marti Küba Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title