Haberler

Çarşamba'da Okur-Yazar Buluşması

Abone Ol

Çarşamba Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında Cemil Şensoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Bir İnsan Bir Kitap bir Dünya Okur-Yazar Buluşması" programına Çarşambalılar ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Çarşamba Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında Cemil Şensoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Bir İnsan Bir Kitap bir Dünya Okur-Yazar Buluşması" programına Çarşambalılar ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Eğitimci Yazar Emrullah Kılıç'ın Materyalizm Karşısında Ali Fuad Başgil konulu söyleşisinde yakın tarihe ışık tutuldu. Yazar Emrullah Kılıç, Çarşambalı siyasetçi ve bilim adamı Ali Fuad Başgil'e dair bilinmeyenleri anlattı.

Eğitimci Yazar Emrullah Kılıç, "Ali Fuad Başgil'in materyalizm eleştirileri ontolojik, epistemolojik ve etik temellere dayanmaktadır. O, materyalizmi, hem felsefe, hem siyasi bir anlayış hem de bir medeniyet, eğitim ve bilim meselesi olarak ele almıştır. Başgil'e göre materyalizm, epistemolojik sorunların yanında sosyolojik birçok çatışmanın da tetikleyicisidir. Ona göre din-dünya, madde-mana ve ahlak ekseninde meydana gelen tartışmaların temelinde de bu düşünce sistemi bulunmaktadır. Böyle değerli bir ismin yaşatılmasına sahip çıktığı için, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar'a ben teşekkür ediyorum" dedi.

DÜNDAR: "ALİ FUAD BAŞGİL BİR DEĞERDİR"

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "Her memleketin kendine has özellikleri var. Çarşambamızın da bu bakımdan kendine has özellikleri var. Önemli bir konumu var. Bunların hepsinin üzerinde bizim Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil gibi bir değerimiz var. Başgil'in ailesi Çarşamba'nın köklü ailelerindendir. Çarşambamız ilim irfan merkezlerinden biridir. Başgil de bu noktada ilim irfan konusunda bizim önemli değerlerimizdendir. Ali Fuad Başgil hocamız, 'Hak ve Hukuku iyi tanıyın ki hak ve hukuk erbabı kimdir bilinsin' diyor. 1960 darbesinden sonra, 1962'de kaleme aldığı 'Demokrasi Yolunda' adlı eserinin hemen girişinde demokrasinin formülünü Başgil şöyle ifade ediyor: İyiliğin yanında kötülüğün karşısında olmak ve kötülüğe mücadele etmek. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Eğitimci Yazar Emrullah Kılıç'a sunumundan dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Fuad Başgil Hüseyin Dündar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title