Haberler

Çaycuma Belediyesi ile Bembir-Sen Arasında Toplu Sözleşme

Abone Ol

Zonguldak’ın Çaycuma Belediyesi ile Bembir-Sen arasında, maaşların yüzde 7 ile 11 arasında artışını da kapsayan Sosyal Denge sözleşmesi imzalandı.

Zonguldak'ın Çaycuma Belediyesi ile Bembir-Sen arasında, maaşların yüzde 7 ile 11 arasında artışını da kapsayan Sosyal Denge sözleşmesi imzalandı.

Çaycuma Belediyesi meclis salonunda düzenlenen imza törenine, Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Kültür, Sosyal İşler Müdürü ve Bembir-Sen Temsilcisi Veysel Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ali Başören, Belediye Meclisi üyeleri ve Belediye personeli katıldı. Kültür, Sosyal İşler Müdürü Veysel Özkan, Bembir-Sen'in Memur-Sen çatısı altında kalan yetkili sendika olduğunu belirterek Çaycuma Belediyesi'nde görev yapan memurlara yüzde 11, daire amirlerine de yüzde 7 oranında maaşlarında zam yapılarak Sosyal Denge sözleşmesini Belediye Başkanı Mithat Gülşen ile sendika tarafından imzalandığını kaydetti. Özkan, "Sözleşmemiz, önceki maaş ile şimdiki maaş arasında yüzde 7 ile yüzde 11 arasında, düşüm memurlarımıza yüzde 11, daire müdürlerimize de yüzde 7 nispetinde yapacağımız toplu sözleşme bir zam ön görmektedir. İnşallah bütün arkadaşlarımıza hayırlı olur diliyorum. Ben bu beyanda kendilerine güle güle harcamalarını ve kazasız belasız çalışmalar niyaz ediyorum. Bembir-Sen Memur-Sen çatısı altında yetkili sendikadır. Türkiye genelinde 65 bin üyesi var. Bunun yanında diğer sendikaların 30 bin ve 13 bin olmak üzere. Bembir-Sen'e belediyeler ve özel idareler büyük bir teveccüh göstermektedir. Çaycuma Belediyemiz de bizlere güvendi. Bizler de bu gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bizlerin gayesi dışarıda kaldırım sökerek değil diyaloğu ve hizmeti ön plana çıkartarak sözleşmeler yapmak, hak aramaktır. Diklenmeden dik durmaktır. Sendikamızın yegane temel amacı budur." dedi.

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de, "Göreve geldiğimizden bu tarafa yasa ve kanun çıktığından bu yana en fazla üyesi olan Belediyemiz ile Bembir-Sen arasında sözleşmeler yaptık. Belediyemizin gelir ve giderleri çerçevesinde bir orantı kurmak kaydıyla tabii. Bölgede sözleşme yapan belediyelerden bir tanesiyiz. Ben bu nedenle mutluluğumu ifade etmek istiyorum. 2004'de göreve geldiğimizde bu teklif ilk bize gelmiştir. Baktığımızda yüzde 7 ile 11 arasında bir iyileştirme getiriyoruz. Tabi bu sizin için bir katkıdır. Bunun az olduğunu biz aslında biliyoruz ama Çaycuma Belediyesi ortak ölçekli bir belediye olduğumuz için bütçemiz oranında vermeyi düşünüyoruz. Çok da verebilirsiniz, altına imza da koyabiliriz ama ay başı, gelir-gider tablosu da önemlidir. Belediyemizi 10 sene gerçekten çok güzel bir şekilde idare ettik. İlçemiz kalkınma bakımından gelişti ve büyüdü. Sahalara baktığımız zaman olağanüstü hizmetler verildi." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplu iş sözlemesi Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve Kültür, Sosyal İşler Müdürü Bembir-Sen Temsilcisi Veysel Özkan tarafından karşılıklı olarak imzalandı. İmza törenin ardından topluca hatıra fotoğrafı çektirildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çaycuma Belediyesi Mithat Gülşen Veysel Özkan Zonguldak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title