Haberler

Çaycuma Belediyesi'nden "Modern Kentleşme" Toplantısı

Abone Ol

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Belediye, işin uzmanlarıyla 18. Madde Uygulaması, imar sorunu ve modern kentleşme konularının görüşüldüğü toplantı düzenledi.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Belediye, işin uzmanlarıyla 18. Madde Uygulaması, imar sorunu ve modern kentleşme konularının görüşüldüğü toplantı düzenledi.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Başkanlığında, Doç.Dr Erol Köktürk'ün konuşmacı olarak katıldığı 18.Madde uygulaması ve şehir planlaması konusunda Belediye Meclis Salonunda Toplantı düzenlendi. Toplantıya Karabük eski Belediye Başkanı Dursun Altıparmak, Çaycuma eski Belediye Başkanlarından Orhan Yardımcı, AK Parti ve CHP'li Belediye meclis üyeleri, Belediye Fen İşleri personeli, Çaycuma Mal Müdürü Burhanettin Karabostan, Milli Emlak Şefi Feridun Ünsal, daire amirleri, mühendisler, mimarlar ve basın mensupları katıldı.

BAŞKAN KANTARCI; "AMACIMIZ "MODERN KENTLEŞME"

Çaycuma'da 18.madde uygulaması, imar planları, pazaryeri ve şehir planlaması konularının konuşulduğu toplantıda Başkan Kantarcı; "Şehir planlaması bir ve birkaç kişinin karar vererek çözeceği basit konular değildir. Biz bu konuları paylaşarak, konuşarak ve tartışarak şeffaf bir şekilde çözüme ulaştıracağız. Bugüne kadar yapılan kentleşmenin önüne çizgi çekerek bundan sonra nasıl olmalıdır sorusuna cevap aramak istiyoruz. Bu nedenle çok değerli dostlarımızı buraya çağırdık. Ne yapacağımızı tartışalım, Önümüzdeki yıllarda bizden sonraki gelecek kuşaklara daha iyi bir Çaycuma bırakma yolunda gereken adımları atalım istiyorum. Bildiğiniz gibi 1994 yılında aday olan Erdal Köktürk arkadaşımızın sayesinde, o yıllarda Çaycuma 18.madde uygulamasıyla tanışmıştı. Şu an Yeşiltepe Mahallemizde geçtiğimiz aylarda mahkeme kararıyla durdurulan 18.madde uygulaması var. Özellikle 770 dönüm olan Yeşiltepe Mahallesindeki önemli bir alanın imarının çözülmesi halinde Çaycuma'da örnek ve güzel bir Mahalle oluşur. Önümüzdeki dönemde buradaki konuşmalar ve tartışmaların ışığında biz bu işi daha da fazla gecikmeden çözerek ve Çaycuma'nın diğer alanlarında da imar uygulamalarının önünü açacağız. Çaycuma'da daha modern bir kentleşme için biz bundan sonra hepimizin sahip çıkacağı imar uygulamalarını artık Belediye'de normal hale getirelim. Sana göre imar, bana göre imar tartışmalarından kurtulalım. "dedi.

EROL KÖKTÜRK; "30 YILLIK PLAN YAPMALIYIZ"

Doç.Dr Erol Köktürk yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Bir Belediye Başkanı o şehrin misyoneridir, Mikro Cumhurbaşkanıdır. Çaycuma'nın 20 yılı, 30 yılı için ekonomik, kentleşme, kültürel ve sosyal anlamda önderlik yapması gereken bir kişidir. Önce 20, 30 yılı kapsayan planımızı yapmamız gerekiyor. Bu planda mutlaka Zonguldak, Bartın ve Karabük plan verilerinin dikkate alınması gerekir. Filyos Vadi Projesini dışlamayan, ancak Çaycuma Belediyesinin oradaki bacalı sanayi, dışındaki sanayileri destekleyen, sanayi tercihini zorlaması gerekir. Filyos Vadi Projesi ile ilişkilendirilerek, Çaycuma'nın projesi hazırlanmalı. Çevre konusunda kötü bir Çatalağzı örneği var. Vatandaşlar balkonlarından kül süpürüyorlar. Çaycuma'da böyle bir sanayi tercihine ben karşı çıkarım. Filyos Vadi Projesi içinde yer alacak sanayilerle ben balkonumdan her gün iki parmak kül süpüreceksem bunları konuşmamız gerekir. Filyos Vadi Projesine hayır demeyeceğiz ama kötü tercihlere de bizim hayır dememiz gerekiyor. Biz artık yeşil Çaycuma'yı ne kadar konuşabiliyoruz? Kayıkçılar köyünde tarım arazilerimiz var. Bu planlama içerisinde bunları da düşünmemiz gerekiyor. 18 uygulamalarında ise hukuka uygun hareket edilmesi gerekiyor. Teknik gereklilikler yerine getirilmezse, insanlar mağdur edilmişse, bir kişi çıkar hukuk mücadelesiyle o uygulamayı iptal ettirir. Çaycuma'da da eksik yapılan işlerden dolayı 18 uygulaması yargı kararıyla iptal edilmiş. İlçenin 150 bin nüfusa ulaşacağını düşünerek bu uygulamayı da hak ve hukuka uygun bir şekilde hayata geçirmemiz gerekiyor. Bu tür uygulamalarda bizim arsa üretmemiz gerekiyor. O arsaların düzenli bir şekilde imar yollarını açmamız, alt yapıları yapmamız gerekiyor. Bunu yaparsak Çaycuma'da modern, düzenli ve sağlıklı ketleşme olur."

DURSUN ALTIPARMAK; "ZOR OLAN ALT YAPIDIR"

Karabük eski Belediye Başkanı Dursun Altıparmak ise yaptığı konuşmada, Belediye Başkanlığı görevinde zor olanı seçerek alt yapı hizmetlerine öncelik verdiğini, bu nedenle de bir daha seçilemediğini ifade ederek; "Ben göreve geldiğimde önümde iki seçenek vardı. 5 yıl sonra tekrar seçilmek için mi çalışma yapacağım, yoksa Karabük'e bir şeyler kazandırmak için mi çalışacağım? Ben zor olanı seçtim, Karabük'e iz bıraktığımı düşünüyorum. Karabük'ün 18 uygulaması, kanalizasyon, arıtma tesisi, yağmursuyu şebekesi, drenaj, elektrik kablolarının yer altına alınması gibi büyük alt yapılara imza attık. Sonuç olarak tekrar seçilemedik. Ben kaybedeceğimi bilerek bu hizmetleri yaptım. Şimdi Karabük, alt yapı sorunu olmayan ender illerdendir. Çaycuma da hızla büyümektedir. Modern ve altyapı sorunu olmayan geleceğin Çaycuma'sı bu planlamadan geçiyor. Çaycuma'da Zonguldak, Karabük ve Bartın'ın 1/100bin ölçekli çevre düzeni kararları geçerli. Bizim yapmamız gereken de şudur; bu planın Çaycuma'ya bakışını bizim hazırlamamız lazım. Ulaşım, altyapı çok önemli. Öncelikle Perşembe istikametinden gelen yolu bir köprüyle Devlet Hastanesine ulaşım ringini sağlamalıyız. Ayrıca aynı köprüden sedde projesiyle yapılacak sahil bandına ve Nihat Kantarcı (Seka) Caddesine çıkışı sağlanmalı. Şimdiden 50 yıl sonrasını düşünmeliyiz." şeklinde konuştu. Konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür eden Başkan Kantarcı, Çaycuma'yı yaşanılabilir modern bir şehir haline getirmek için bu toplantıların yararlı olduğunu ifade etti. Toplantının ikinci bölümü ise katılımcılar ile konuşmacılar arasında soru cevap şeklinde devam etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Kantarcı Erol Köktürk Zonguldak Karabük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title