Haberler

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Toprak: "Yağışlar İlaç Gibi Geldi"

Abone Ol

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, son bir haftadır yağan yağmurların ekili alanlara beklenenden çok daha iyi geldiğini ve yağışların ekili alanlara zarar vermediğini belirtti.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, son bir haftadır yağan yağmurların ekili alanlara beklenenden çok daha iyi geldiğini ve yağışların ekili alanlara zarar vermediğini belirtti. Toprak, yağışların rekoltenin beklenenin üzerinde gerçekleşmesini sağlayacağını ifade etti.

Çerkezköy ilçesi Ziaraat Odası Başkanı Hasan Toprak, bir haftadır aralıklarla devam eden sağanak yağışların Çerkezköy ve Kapaklı'da ekili alanlara zarar vermediğini ve özellikle buğday ve ayçiceğine çok iyi geldiğini söyledi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Demirbağ ile ilçe genelindeki buğday tarlalarını ve ayçiceği ekili tarlalarını dolaşarak yerinde incelemede de bulunduklarını kaydeden Toprak, "Yaptığımız inceleme ve kontroller sonunda yağışların ekili alanlara hiçbir zarar vermediğini gördük" dedi.

Başkan Hasan Toprak, yağışların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesine rağmen ekili alanlara zarar vermemesinin çok sevindirici olduğunu belirterek, "Yağışlar bu yıl mevsim normallerinin üzerinde aşırı olmasına rağmen ekili alanlara zarar vermedi. Yağışlardan çok korkmuştuk ancak ekili alanlarda yaptığımız inceleme ve kontroller sonunda korkulacak hiçbir şey olmadığını gördük. Aksine buğdaylarda başakların tanelerinin daha dolu olduğunu gördük. Bu da beklediğimiz rekoltenin üzerinde bir üretim gerçekleşeceğinin göstergesidir" diye konuştu.

Yağışların ayçiceği ekili alanlara da çok iyi geldiğini belirten Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, "Bu yıl yağışlar geç kalmasına rağmen yine de çiftçinin tam zamanında imdadına yetişti. Yağışlar buğday ekili alanlardan sonra ayçiceği ekili alanlara da çok iyi geldi. Tabiri caiz ise tam anlamıyla ilaç gibi geldi diyebilirim. Yalnız yağışlar nedeniyle ayçiceği ekili alanlarda aşırı ot çıkmasına yol açtı. Yağışlar kesildiğinde ayçiceği tarlalarındaki yabani otlarda tarlalardan temizlenerek arındırılacak. Ayçiceğinde de bu yıl rekoltenin yüksek olacağını tahmin ediyoruz" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Toprak Çerkezköy Tekirdağ Kapaklı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title