Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun Açıklaması

Abone Ol

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun, Muğla'nın Göcek koylarında incelemelerde bulunarak, koylarda uygulamaya koydukları tonoz duba ve kıyılara yerleştirilen bağlama noktaları sayesinde hem deniz hayatını, hem de karadaki...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun, Muğla'nın Göcek koylarında incelemelerde bulunarak, koylarda uygulamaya koydukları tonoz duba ve kıyılara yerleştirilen bağlama noktaları sayesinde hem deniz hayatını, hem de karadaki doğal hayatı koruduklarını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, Köyceğiz, Dalyan, Fethiye ve Göcek özel çevre koruma bölgeleri arazi inceleme programının ikinci gününde Göcek ve Dalaman sınırlarındaki koylarını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Uğur ve şube müdürlerinin de katıldığı gezide 6 koyda incelemelerde bulunan İrfan Uzun, Göcek ve Dalaman koylarında hem deniz yaşamını, hem de karadaki doğal hayatı koruyarak, turizmde koruma-kullanma dengesini sağladıklarını söyledi.

Biten 115 projenin yaklaşık maliyetinin 20 milyon lira olduğunu vurgulayan Uzun, "Gerek Göcek ve Dalaman bölgesinde gerekse bu bölgelerin tamamında araştırma izleme ve planlama proje hizmetleri, atık yönetimi, atık su yönetimi, su işleri ve çevre tanzimi gibi birçok proje yaptık. 2007'den beri 144 adet proje yapıldı. Bunların 21'i halen devam etmekte. Ayrıca gemilerin demir atması için sadece bu bölgede 97 şamandıra ve 100 adet duba yapılmıştır. Projeler kapsamında bu koylarda 400 adet bağlama noktası yapıldı" dedi.

Koruma-kullanma dengesinin önemine işaret eden İrfan Uzun, "Bu projelerin yapılma sebebi, hem turizme hizmet, hem de doğayı en iyi şekilde korumaktır. Hem deniz hem de kara hayatını koruyoruz. Gelen turistler temiz bir çevrede gönül hoşluğuyla zaman geçiriyor. Koruma-kullanma dengesi içerisinde doğa en iyi şekilde kullanılmakta ve korunmaktadır" diye konuştu.

Uzun, özel çevre koruma bölgelerinde altyapının desteklendiğini, altyapı tesisleri, arıtma tesisleri, park ve bahçeler yapılmasındaki amacın körfezi en iyi şekilde korumak olduğunu belirtti.

Denizdeki ve karadaki kirliliği yok etmek için çevre temizliğine büyük önem verdiklerini dile getiren Uzun, "Yapmış olduğumuz arıtma tesislerinde sadece atık suyu arıtmakla kalmıyoruz, bunu yeşil alan sulamasında kullanıyoruz. Geri kazanımı da sağlıyoruz. Bunun yaygınlaşmasına da önem veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Osman Akça / Şamil Kahveci

Yayıncı: Erdem Gültekin - MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Köyceğiz Dalaman Göcek Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title