Çgc, Türkiye'nin Muhtarlarını Ağırladı
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu (TMUHK) Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ve Yönetim Kurulu üyeleri, Federasyon Başkanları, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu (TMUHK) Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ve Yönetim Kurulu üyeleri, Federasyon Başkanları, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Genel Başkan Akdeniz, 22 bin üyeye sahip olan Konfederasyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Yaklaşık 300 muhtarın katılacağı 26.İstişare Toplantısı için Adana'ya geldiklerini ifade eden Akdeniz, 2 yıl önce de Adana'ya geldiklerini belirterek, "Türkiye'ye tarihin en bereketli toprakları olan Adana'dan ses vereceğiz" dedi.
Her 2 ayda bir istişare toplantısı yaptıklarını, bu toplantılara yerel yöneticilerin de katıldığını dile getiren Akdeniz, "Anemon Otel'de yapacağımız istişare toplantısına başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü olmak üzere yerel yöneticiler ve muhtarlar da katılarak fikir alışverişinde bulunacağız" dedi.
Akdeniz, muhtarların sığınmacıların kayıt altına alınması konusunda sorun yaşadıklarına dikkat çekerek, "Mahalle ve Köy Kanunu'nun çıkmasını istiyoruz. Çünkü; hizmetlerimizi tam olarak yerine getiremiyoruz. Hükümetimiz, Suriye'den gelen bilhassa bu bölgede çok sayıda olan sığınmacıları kayıt altında tutmamızı istiyor. Fakat biz bu sığınmacıların nasıl ve ne zaman geldiklerini tam olarak bilmediğimiz için bu konuda zorlanıyoruz. Sığınmacılar konusunda esas iş, Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri ile Kaymakamlıklara düşmektedir. Muhtarlara en çok Belediyeler yardımcı olabilir ama onlar da yetkisizlik nedeniyle yardımcı olamıyor" diye konuştu.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir de konuşmasında; öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Esendemir, "Muhtarlarımıza aslında çok iş düşüyor. Ancak aldıkları cüzi maaş nedeniyle verimli olamıyorlar. Muhtarlarımız başta özlük haklar olmak üzere diğer taleplerini yetkili mercilere ulaştırmakta sıkıntı çekiyor. Muhtar ve azaların ekonomik durumu iyi değilse aldıkları ücret de az olmasa, mahallede her şey kontrol altında olur. En azından hakimiyetini kurar. Mahallenin sorunlarını da çözümü kavuşturur. Muhtarlarımız önceki yıllarda mahalleye girip-çıkan insanları tanırdı. Ancak şimdi kimseyi tanıyamıyor. Ancak bu kişilerin muhtarlığa işi düştüğü zaman o kişiyi görüyor. Eskiden tüm evrak işlerimizi muhtarlığa giderek yapıyorduk ancak şimdi alınması gereken bir çok evrak internet ortamından elde edilebiliyor. Yani muhtarların bu anlamda iş yükü azaldı. Resmi makamlarla vatandaş arasında köprü görevini gören muhtarların işlevsiz hale getirildiği, tebligat ulaştırmaya zorlandığını gözlemliyoruz. Bu yüzden Konfederasyona muhtarların sorunlarının çözümü noktasında büyük iş düşüyor. Bu istişare toplantınızın bu yönüyle muhtarlar camiasına ışık tutacağına ve sorunların çözümüne katkı sağlayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. - ADANA