Haberler

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Aslan Açıklaması

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Menemen'den start verdiği ilçe örgütleri ziyaretlerine Çiğli ile devam etti.
Menemen'de yaklaşık 500 kişiye seslenen Aslan,...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Menemen'den start verdiği ilçe örgütleri ziyaretlerine Çiğli ile devam etti.

Menemen'de yaklaşık 500 kişiye seslenen Aslan, Çiğli'de de bine yakın partili ile biraraya geldi. 27 mahalle muhtarından 20'sinin de ziyarette hazır bulunarak destek verdiği Aslan, Çiğli'nin İzmir'in vitrini olduğunu ve bu vitrinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Aslan, "Keşke Çiğli'nin her bölgesi bizim Egekent'ler gibi planlı ve modern olsaydı, keşke bu örnek alınmış olsaydı. Ama artık önümüze bakmak zorundayız. Ben insanları seviyorum ve inanıyorum ki; örgütümüzle, partiye gönül vermiş vatandaşlarımızla yerel demokrasi, yerel katılım ve sosyal belediyecilik yolunda İzmir'de tarih yazacağız" dedi.

Aslan, Mart 2014 yerel seçim süreci ve adaylığını değerlendirmek için ziyaret ettiği CHP Çiğli İlçe Örgütünde de Başkan Nihat Gültekin ve kalabalık bir partili grup tarafından karşılandı.

İlçeye bağlı mahalle muhtarları ile ilçe belediye başkan aday adaylarının ekiplerinin de yoğun ilgi gösterdiği ziyarette Aslan, Çiğli İlçe Başkanı Gültekin'i birlik ve beraberliği tesisinden dolayı kutladı.

Ege-Koop'un Çiğli'de doğduğunu ve en önemli yatırımlarını burada gerçekleştirdiğini kaydeden Aslan, " Ege-Koop bir sivil toplum kuruluşudur, ama aynı zamanda en iyi örgütlenme modelidir. Sadece Çiğli'de 41 kooperatif kurmuştur. Ege Kent 1 projesinde yıllar önce doğru düzgün yerleşim alanları yokken, 59 hektarlık dev alanda 9 bin 800 konut inşa ederek tamamladık. Türkiye'de böyle bir proje yoktur. Buna karşın Ege-Koop'ta mağdur olan kimse de yoktur. Ortak akla önem vermeseydik, demokrasi kültürü ve örgütlülük bilincine inanmamış olsaydık başarılı olamazdık. Bizim bu kentin gelişimine doğrudan katkılarımız var. Keşke Çiğli'nin her bölgesi de Ege-Kent'ler gibi planlı, programlı olsaydı, zamanın idarecileri bunu görüp, örnek alabilseydi" diye konuştu.

ASLAN: NE MAKAMA NE PARAYA İHTİYACIM VAR, DERDİM İZMİR

Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmasına karşın kendisini siyasetçi olarak görmediğini belirten Aslan, sözlerine şöyle devam etti: " Ben insanları seviyorum. Ben İzmir'i seviyorum. Bu kentin çok daha iyi durumda olmasını, insanlarının yaşam kalitelerinin üst düzeyde olmasını istiyorum. Benim ne paraya, ne mala, ne makama ihtiyacım var. İzmir'i bir Dünya kenti yapmak için elimi taşın altına koydum. ve yola da polemiklerle, türlü ideolojik çekişmelerle çıkmadım. Proje dedim, çözüm dedim. Bu nedenle Ege-Koop Proje Merkezi'ni kurup, harekete geçirdim. İlk beş projemizi açıkladık. 200 proje daha var. Bu göreve talipsek, bu göreve geleceksek projelerimizle, kadromuzla, seçimin hemen ertesi günü start verecek şekilde geleceğiz. Trafikten kentsel dönüşüme, otoparktan diğer birçok soruna el atacağız. Kısa, orta ve uzun vadeli projelerle İzmir'i ayağa kaldıracağız. Bizim geçmişte yaptıklarımız bugünümüze kefildir. Bizim derdimiz İzmir. Buradan söylüyorum, bu göreve kim seçilirse seçilsin projelerimle destek olacağım. Kimsenin kuşkusu olmasın."

DOST KAPISI BELEDİYE ÇİĞLİ'DE DE HAKİM KILINACAK

Daha sonra beraberindekilerle birlikte Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'ı da ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgiler alan Aslan, İZBAN hattının Çiğli'yi üçe böldüğünü, alt geçitlerin ciddi sorun haline geldiğini, Çiğli'de yaşayanların aileleriyle vakit geçirebileceği yaşam alanları bulunmadığını, ilçenin kenarında olmasında rağmen deniz ile buluşturulamadığını da dile getirerek, " İnşallah tüm bu sorunları bütün İzmir'i dolayısıyla Çiğli'ye de hakim kılacağımız 'Dost Kapısı Belediyecilik' anlayışımızla ortadan kaldıracağız. İnsan odaklı, çözümcü, sosyal belediyecilik nedir göstereceğiz" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Hüseyin Aslan İzmir Çiğli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title