Haberler

CHP'li Balbay, Ortaca'da Konferans Verdi

Abone Ol

CHP İzmir Milletvekili Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay, Muğla’nın Ortaca ilçesinde “Geçmişten Geleceğe Türkiye” konulu konferans verdi.

CHP İzmir Milletvekili Gazeteci-Yazar Mustafa Balbay, Muğla'nın Ortaca ilçesinde "Geçmişten Geleceğe Türkiye" konulu konferans verdi.

Düzenlenen konferansa CHP Eski milletvekili Dr. Ali Arslan, İl Başkanı Mustafa Öztürk, Ortaca Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Hasan Karaçelik, Dalyan Belde Belediye Başkanı Arif Sarı, Dalaman CHP Belediye Başkan Adayı Muhammet Şaşmaz ve partililer katıldı.

Alkışlar eşliğinde kürsüye gelen Mustafa Balbay; "Bu salona geldiğimden itibaren birçok insanın beni sarılırken gözyaşlarımı tutamadım. Artık o gözyaşlarımız kötü değil, zafer gözyaşları olacak. Sevgili Ortacalı Kardeşlerim; şu anda içimden hepinize tek tek kucaklaşmak, hepinize merhaba özgürlük diye hepinize selamlamak geçiyor. Önce anlatmak istediğim; özgürlüğüm yarımdı. Toplumda kabul görmemiş davalar ile halen ceza evinde bulunan diğer arkadaşlarımın özgür olduğu gün ancak o gün kendimi özgür hissedeceğim. O gün bu salonda hep birlikte olacağız. Kendi kendime Balbay bir gün buradan çıkacaksın. Senin buradan ne zaman çıkacağın önemli değil. Nasıl çıkacağın önemli diye düşünürdüm. İşte o duygu ile karşınıza geldim sevgili kardeşlerim. Hiç kemse hapishaneye girdiği gibi çıkmaz. Kimileri çürüyerek çıkar, kimileri yürüyerek çıkar. İçimdeki duyguya bakarak koşarak çıktım ve bu duygu ile size geldim. Bizler salonlara sığmayacak kadar büyüdük. Ama onlar ayakkabı kutusuna sığacak kadar küçüldüler. Konuşmamın hemen başında söylemem gereken ise, bir teşekkürüm var. Bizleri Silivri günlerinde bizleri yalnız hissettirmediniz" dedi.

CHP'nin halka borcunu iktidar olarak ödeyeceğini savunan Balbay, "Türkiye'nin geldiği bu noktada CHP olarak bu düşüncenin insanları olarak geleceğe oy vermek için çalışmalıyız. İktidar olmak için aydınları unutturmamak, direnmek yetmez. İktidarı hedeflemek zorundayız, Önümüzde bir yerel seçim ve ardından önümüzdeki yıl Cumhurbaşkanlığı ve hemen ardından da genel seçimler var. Bu seçim sürecinde son kullanma tarihi dolan mevcut iktidara karşı halkın iktidarını seçmemiz ve devlet yapısındaki çürümüşlükten, etrafımızdaki ülkelerle sıfır sorundan, sıfır ilişkiye kadar her alandaki bu tükenmişliği ortadan kaldıracak bir iktidara ihtiyaç var "Tüm dünyada siyaset umut üzerine yapılır. Genel anmada siyaset hayır üzerine değil, evet üzerine yapılır. Bugünkü iktidar bu parçalanmışlıktan faydalanarak 'Durmak yok, yola devam' diyerek iktidar oldu. Bugün iktidar yolsuzluklarla çalkalanıyor. Bu millet yolsuzluk var diye bize oy vermez. Biz umut üretmek zorundayız. Ama biz özümüzü korumak ve koruyarak genişlemek zorundayız" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Balbay Türkiye Ortaca Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title