Haberler

Cizre Çok Fazla Öğretmen Sıkıntısı Yaşamayacak

Güncelleme:
Abone Ol

Cizre Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gülis, yeni eğitim öğretim yılında çok fazla öğretmen sıkıntısı yaşamayacaklarını söyledi.

Cizre Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gülis, yeni eğitim öğretim yılında çok fazla öğretmen sıkıntısı yaşamayacaklarını söyledi.

Gülis, yaptığı açıklamada, 2012-2013 eğitim öğretim yılında ilçe merkezi ve köylerde toplam 43 bin öğrencinin eğitim ve öğretim göreceğini belirtti.

4+4+4 yıllık zorunlu eğitime geçilmesi ile ilçe merkezinde derslik sıkıntısının iyice arttığını ifade eden Gülis, bu yıl eğitim öğretime açılan 24 derslikli Ahmet Hani Ortaokulu, 24 derslikli Artukoğlu İlkokulu ve Ortaokulu ile 24 derslikli Şehit Polis Ahmet Toprakoğlu İlkokulu ve Ortaokulu ve 24 derslikli Çok Programlı Lisesi'nin fiziki anlamda rahatlama sağlayacağını bildirdi.

İsteğe bağlı yer değiştirme işlemlerinde 85, özür durumu nedeniyle yer değiştirmelerde ise 180 öğretmen olmak üzere toplam 265 öğretmenin ilçeden ayrıldığını belirten Gülis, "10 Eylül 2012 tarihinde yapılacak 40 bin öğretmen atamasında ilçemize atanacak 362 öğretmenin göreve başlamasıyla yeni eğitim öğretim yılında çok fazla öğretmen sıkıntısı yaşamayacağız" dedi.

Muhabir: Abidin Yel

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu - ŞIRNAK

Kaynak: AA / Yerel

Cizre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title