Haberler

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin Temeli Atıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin temeli atıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin temeli atıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu kampusuna yapılacak Tıp Fakültesi binasının temeli törenle atıldı. Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Coşar, "Bugün burada Çanakkale'nin rüyalarından birisinin gerçekleşmesine şahit oluyoruz. Yıllardır devam eden gayretlerin sonuca ulaşıyor olması bizi mutlu ediyor" dedi.

Türkiye'nin en büyük hastanelerinden bir tanesini inşa ettiklerine dikkat çeken Rektör Sedat Laçiner ise, "Bu kapasite doldurulur ise, 750 yatağı dahi rahatlıkla kaldırabilecek bir hastane yatırımıyla karşı karşıyayız. Bu yatırım sadece Çanakkale'nin ihtiyacı değil, Edremit'ten Tekirdağ'a kadar bütün bölgenin ihtiyacını karşılayabilecek devasa bir sağlık yatırımıdır. Burada İstanbul ile İzmir arasındaki en büyük hastane olma hüviyetini kazanacak bir yatırımdan bahsediyoruz. Sadece Çanakkalelilere değil, belki de Avrupa'dan, Balkanlar'dan gelecek insanların da sağlık turizmi yoluyla şifa bulacağı bir hastanedir. Bugün temellerini attığımız Tıp Fakültesi Hastanesi, Çanakkale'yi üniversite şehri olmanın dışında sağlık kenti, sağlık turizminin de yapıldığı yerlerden biri haline getirecektir. Dolayısıyla bu yatırım sadece eğitim ve sağlık değil, Çanakkale ekonomisi ve turizmi için de çok önemli bir dönüm noktasıdır" diye konuştu.

Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş de, "2002'den bugüne Çanakkale milletvekiliyim. 2002 Türkiye'sine döndüğümüzde insanların hastanelerde rehin kaldığı, sağlık hizmetini neredeyse alamadığı günler gördük. Tıp Fakültesi bugün yaklaşık 90 bin metrekarelik devasa boyutlu bir yapı olacak. Bu devasa yapıyı herhangi bir yere, kampus içerinde bir yere de oturtmak kolay değildi. Kepez'de sağlık hizmeti verilemez durumdaydı; hocalarımız burada sadece fiziki yetersizlikten bahsediyorlar, ama bunun ötesinde maalesef yeterli hizmeti, yeterli hasta sirkülasyonunu fiziki imkanlardan dolayı sağlayamıyoruz. Ayrıca onların çok ciddi mali anlamda fedakarlıklarını da biliyoruz. İnşallah şu anda temelini attığımız Tıp Fakültesi ile Çanakkale'nin 50 yıllık sağlık ihtiyacının giderildiği bir tesisi tamamlayacağız" dedi.

60 adet yoğun bakım yatağı ile birlikte 450 yatak kapasitesine sahip olacak Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 2015'de tamamlanması planlanıyor. Törene Vali Ahmet Çınar, Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Boğaz Garnizon Komutanı Tuğamiral Aydın Şirin, Belediye Başkan Vekili Fatma Sağlam Olcaytu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Çanakkale Baro Başkanı Bülent Şarlan, Avustralya Konsolosu Nicholas Sergi, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Enver Aydın ile üniversite yöneticileri, kurum, kuruluş, siyasi parti temsilcileri, akademik ve idari personel katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sedat Laçiner Türkiye Edremit Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title