Haberler

ÇOMÜ'ye 40 Bin Kişilik Stat Yapılacak

Abone Ol

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde 40 bin kişi kapasiteli stadyum yapılacağı bildirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) bünyesinde 40 bin kişi kapasiteli stadyum yapılacağı bildirildi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, yaptığı açıklamada, üniversite yönetimince artan öğrenci sayısı ve yeni spor alanı ihtiyacını göz önünde bulundurarak, stadyum inşa edilmesine karar verildiğini söyledi.

Hisar, 2015'te inşaatına başlaması planlanan stadyumda futbol sahasına ek atletizm pistleri ve diğer spor olanaklarının yer alacağını ifade ederek, stadyumun en az 40 bin seyirci kapasiteli olacağını bildirdi.

Bu sayede Çanakkale'de sporun atılım yapacağını aktaran Hisar, "Pekçok müsabaka ilimize altyapı eksikliği nedeniyle gelemiyor. Ayrıca bizler de ÇOMÜ'de spor potansiyelini stadyum eksikliği nedeniyle tam olarak ortaya çıkaramıyorduk. ÇOMÜ Stadyumu tüm bu eksikleri kapatmada önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

Hisar, stadyumda spor alanlarına ek olarak soyunma odaları, idare ofisleri, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) uygulama birimleri, sosyal alanlar ile diğer birimlerin yer alacağına işaret ederek, en az 2 bin araçlık otoparkın da bulunacağını kaydetti. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Şükriye Aras Hisar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title