Çorlu Belediye Başkanı Ersin, Su İhalesi İddialarını Yanıtladı
Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, Kamuoyunda Su İhalesi Olarak Bilinen Çorlu Belediyesi'nin Yapmış Olduğu Su Getirme ve Altyapı İmtiyaz İhalesi ile İlgili Olarak Kurmayları ile Birlikte Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi. Ersin, Arkalarından Atıp Tutanların Bir Bardak Suda Fırtına Kopararak, 'Nasıl Siyasi Bir Nema Elde Ederiz' Düşüncesi ile Hareket Ettiklerini İddia Etti.
Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, kamuoyunda Su İhalesi olarak bilinen Çorlu Belediyesi'nin yapmış olduğu Su Getirme ve Altyapı İmtiyaz İhalesi ile ilgili olarak kurmayları ile birlikte bilgilendirme toplantısı düzenledi. Ersin, arkalarından atıp tutanların bir bardak suda fırtına kopararak, 'nasıl siyasi bir nema elde ederiz' düşüncesi ile hareket ettiklerini iddia etti.
Çorlu Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Ersin'in yanı sıra Başkan Yardımcıları Hüseyin Alan, Soner Demir ve Erdoğan Yıldız da katıldı. "Göreve geldiğimizde Çorlu'da yeraltı sularının hoyratça kullanıldığını biliyorduk" diyen Başkan Ersin, "Belediye'nin su ve kanalizasyon şebekesinin projesi bile yoktu. Bazı yerlerde Bizans'tan kalan köpek lağımı denen akarlar vardı. Üstelik Çorlu'da kışın bile susuzluğun yaşandığı sahalar vardı. Suyun fiyatından çok erişebilirliği önemli, su olmadıktan sonra bedava olsa ne olur, ne işe yarar" dedi.
Hiçbir şehir şebekesinin depolarının 4 saatten fazla yetmeyeceğini belirten Ersin, "Kışın elektrik kesintileri nedeniyle su kesintileri yaşanıyordu. Göreve gelince suyun envanteri ile meşgul olduk. Delinen borular 'Alman kaynağı' ile şambrelle bağlanmış. Çorlu'daki 3 kuyudan birinden gaz çıkıyor. O kuyuları kullanamıyoruz. Pek çok kuyuda yeraltı sularında kirlilik var. Bu konu ile ilgili olarak yapmak istediklerimiz için İller Bankası 30 milyon YTL'lik kredi verebileceklerini söyledi. Oysa bu proje 185 milyon YTL, esasında 220 milyon YTL idi, tenzilatla 185 milyon YTL kaldı" diye konuştu.
Proje kapsamında yapılacak olanları da sıralayan Başkan Ersin, "Kanalizasyon inşaatı, 78 kilometre ishale hattı, Önerler mevkiine büyük depo, arıtma sistemi, 450 kilometre su, 465 kilometre kanalizasyon ve bugüne kadar hiç olmamış 198 kilometre yağmur suyu şebekesi döşenecek. Bu işler firmaya 2006 yılında 185 milyon YTL'ye ihale edildi. Şimdilerde ise bu rakamlar yüzde15-20 oranında baliğ olabilir. Proje asbestli boruları yok sayacak, polietilen borular olacak. Aksaray'da yaşanan olayın Çorlu'da yaşanmaması Çorlu'nun altının kum olmasından kaynaklanıyor. Böyle bir olayın Çorlu'da yaşanmaması çok büyük bir tesadüf, bizim becerimize kalmış bir şey değil. Proje ile tahakkuk üzerinden yüzde 29.2 oranında belediyeye pay aktarılacak. Çorlu Belediyesi'nin hiçbir masrafı olmayacak. Bu birimde çalışan işçilerimizin işten ayrılmayı istemeleri halinde işçilerin kıdem tazminatı için firmadan 1.2 milyon YTL bedel alacağız. Başka birimlerde görev almak isteyen personelimiz belediye bünyesinde çalışmasına devam edecek ve biz firmadan aldığımız bedeli, işçilerin emekliliklerinde kullanmamız gerekeceği için geri vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.
Başkan Ersin ayrıca, "Çorlu halkının onur ve gurur duyacağı bir ihale yaptık. Danıştay'ın 8 kişilik heyeti beni ayağa kalkarak tebrik etti. 'Biz böyle bir şey görmedik. Kamunun bu kadar korunduğu, kollandığı ihaleye tanıklık etmedik' dediler. Bu da bizim gururumuzdur" dedi.
Toplantıya, İl Genel Meclis Üyesi Muzaffer Çelik, DSP Çorlu İlçe Başkanı Recep Çolakoğlu ve DSP üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Su Yaşamdır Platformu üyeleri ise aldıkları karar gereği toplantıya katılmadı.
(EŞ-ED-ÖK-Y)