Haberler

Çorlu'da Kurtuluş Gününe Sade Kutlama

Abone Ol

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 89'ncu yıldönümü resmi geçit töreni yapılmadan sadece Atatürk Anıtı'na çelenk konularak kutlandı.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 89'ncu yıldönümü resmi geçit töreni yapılmadan sadece Atatürk Anıtı'na çelenk konularak kutlandı.

Atatürk Meydanı'nda başlayan tören, saygı duruşu ve askeri bando ekibinin eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile başladı. Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 5'nci Kolordu Garnizon komutanı adına Kurmay Albay Dursun Çağdaş, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, siyasi partiler ve mecliste gurubu bulunan partiler, Atatürk Anıtı'na sırasıyla çelenklerini sundu. Kutlama törenlerin çelenk konulmasının ardından sona erdi. Çorlu Kaymakamlığında yapılan kabulde Kaymakam Ali Dursun, 5'nci Kolordu ve Garnizon komutanı adına Kurmay Albay Dursun Çağdaş, Belediye başkanı Ünal Baysan tebrikleri kabul etti. Çorlu Kaymakamlığı Van'da meydana gelen deprem felaketi nedeniyle resmi geçit törenlerinin iptal edildiğini açıkladı.

CHP'LİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu'nun düşman işgalden kurtulmasının 89'ncu yıl dönümünde resmi geçit töreninin iptal edilmesinin doğru bir karar olmadığını, kurtuluşun temelinde geçmişten kaynaklanan bir çok acı ve sevinç mevcut olduğunu söyledi. Köprülü '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerinin iptali nasıl yanlış ise bugün Çorlu'nun kurtuluş törenlerinin iptal edilmesi de o kadar yanlış bir karardır. Bir kentte yaşayan insanları hemşehri yapan bugünlerdir. Aynı zamanda bir çok şehri birbirine bağlayan, birleştiren millet yapan Cumhuriyet bayramı gibi, kurtuluş günleri gibi törenlerin iptal edilmesi doğru bir yaklaşım ve doğru bir yönetim şekli değildir. İhtiyacımız olan bizi millet yapan, ulus yapan değerlere ve günlere sıkı sıkıya sarılmaktır' diyerek tepkisini dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Politika Yerel Yerel Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title