Haberler

Çorlu Müftüsü Nazmi Söğüt: Kutlu Doğum İnsanlığın Doğumudur

Abone Ol

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir açıklama yapan Çorlu İlçe Müftüsü Nazmi Söğüt, kutlu doğumun insanlığın doğumu olduğunu söyledi.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bir açıklama yapan Çorlu İlçe Müftüsü Nazmi Söğüt, kutlu doğumun insanlığın doğumu olduğunu söyledi.

Yüce Allah Kur'an-ı Mübinde, Andolsun, biz insanoğlunu şerefli kıldık. Onları karada ve denizde taşıdık. Kendilerini en güzel ve temiz şeylerden rızıklandırdık ve onları yarattıklarımızın birçoğundan üstün kıldık duyuruyor diyen Çorlu İlçe Müftüsü Nazmi Söğüt : "Bu ilahi mesajdan anlıyoruz ki insan varlıklar içerisinde özel bir yeri ve değeri olan, en güzel suretteyaratılan, huzur ve güvende yaşamını devam ettirebilek imkanlarla donatılan bir varlık. Kısaca her şey insan için, insan Allah için" dedi.

Müftü Söğüt: "Allah'ın rahmetinin bir eseri olarak ilk insan Hz. Adem'den son peygamber Efendimize kadar insanlığı Hakka davet etsin, doğru yolu göstersin ve insanlık kurtuluşa ersin diye peygamberler gönderdi. Dünya insanının dalalette olduğu, güven ortamının kaybolduğu, fazilet ve erdemlerin tükendiği, kişilik hak ve özgürlüklerin kıymeti harbiyesinin kalmadığı ahlaksızlığın zirve yaptığı, kuvvetin hakim olup mazlumun ah ettiği, Miilli Şair Akif'in ifadesiyle sırtlanları geçmişti beşer yırtıcılıkta, dişsiz mi bir insan onu kardeşleri yerdi anlayışının baskın olduğu bir dönemde dünya insanının bir kurtarıcıya hava kadar, su ve güneş kadar, belki daha fazla ihtiyacı vardı. Böyle bir ortamda bir nur doğdu., alemler nura gark oldu. O nur Hz. Muhammmeddi. O doğuş kutlu doğumdu. Kutlu doğum insanlığın doğumudur" diye konuştu.

Çorlu İlçe Müftüsü Nazmi Söğüt ayrıca: "Hz. Mumammed'in (s.a.s.) Allah'tan aldığı kutsal mesajın ana hedefi, şerefle yaratılan insanın yaşama hakkını, inanç hürriyetini, mülkiyet hakkını, aklını ve iradesini kullanma özgürlüğünü, neslin ve nefsin korunmasını, özel yaşamın gizliliği gibi temel ilkeleri korumaktır. İslam'ın özeti, manifestosu kabul edilen veda hutbesinde Peygamberimiz 120 bin kadar sahabeye; "Bu Kurban Bayramı gününüz, bu zilhicce ayınız, bu Mekke şehriniz nasıl saygın ise kanlarınız, mallarınınız, şeref ve haysiyetiniz de aynı şekilde saygındır. Dokunulmazdır, dikkat edin, Müslüman müslümanın kardeşidir. Müslüman'a, gönül rızası olmadan kardeşinin malı helal olmaz, buyurmuşlardır. İslam'ın gelişiyle insanlık hayat buldu. Acılar dindi. Yetimin, öksüzün, mazlumun ve mağdurun yüzü güldü. Güçlü, zayıf, alim, cahil, zengin, fakir demeden herkes kardeş oldu. İzzet ve şerefin kaynağı dünyalıklar değil, İlahi vahiy oldu. Cehalet son buldu. Asır saadet asrı oldu. Aynı anlayışı özümseyen ecdadımız tevhid ve adalet ilkesiyle kıtalara hakim olmuş, sadece Müslümanların değil, bütün milletlerin kurtuluş ümidi olmuştur" şeklinde konuştu.

Çorlu İlçe Müftüsü Nazmi Söğüt sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne hazindir ki, bu gün gücü elinde bulunduran süper güçler şahsi menfaatlerini temin için dünyamızı cehenneme çevirdiler. Savaşlar, cinayetler, işkenceler, şiddet ve terör, zulüm ve haksızlıklar tavan yaptı. Yaşatmak için yaşaması gerekenler, öldürmek için yaşamayı ilke edindiler. Şu bir gerçek ki insanlığın kurtuluşu İslam'dadır. Bireysel ve toplumsal huzurumuz için buna ihtiyacımız var. İnsan izzet ve şerefi için yaşar. İzzet ve Şerefte Allah'a (c.c.) aittir."

(SŞ - )

17.04.2013 21: 24: 54

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nazmi Söğüt Müftü Çorlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title