Haberler

Çorum Belediyesi'nden Modern Kent Olma Yolunda Dev Adım

Abone Ol

Çorum Belediyesi, marka kent olma yolunda dev bir adım daha attı.

Çorum Belediyesi, marka kent olma yolunda dev bir adım daha attı.

Yıllardır kentin gelişimi noktasında engel oluşturduğu belirtilen Kültür sitesi İl Özel İdaresi ve Çorum Belediyesi arasında imzalanan protokolle Çorum Belediyesi devredildi. Belediyeye devredilen site önümüzdeki aylarda yıkılarak, yerine park yapılacak.

Devir teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, uzun yıllardır akıbeti tartışılan ancak bugüne kadar üzerinde bir mutabakata varılamayan Kültür Sitesi'nde son aşamaya geldiklerini söyledi. Yaklaşık bir yıldır Çorum Valiliği ile Çorum Belediyesi arasında yürütülen çalışmalar sonunda hayırlı bir sonuç aldıklarını dile getiren Külcü, "Belediyemizin yürüteceği çalışma ile şehrin kalbinde bir hançer gibi duran ucube binadan kurtulacağız. Deyim yerindeyse Kültür Sitesi'nin yerinde güller

açacak" dedi.

Protokol kapsamına Kültür Sitesi'nin 126 bağımsız bölümünün Çorum Belediyesi'ne devredileceğini açıklayan Külcü, buna karşılık belediye olarak Çorum Valiliği'ne 22 parça gayrimenkulu devredeceklerini bildirdi. Devri yapılacak yerler arasında eski Tekel hizmet binası arkasında yer alan arsa ile Binevler'de mevkiinde olan başkanlık konutunun yapılması düşünülen bölgenin yer aldığını dile getiren Külcü, ayrıca okul arsalarının da Özel İdareye devredileceğini belirtti.

Gayrımenkul devirlerinin yanında belediye olarak 10 eşit taksitle 1 milyon TL İl Özel İdaresi'ne ödeme yapacaklarını anlatan Külcü, "Yükümlülüğümüz gereği eski Tekel hizmet binası arkasında bulunan 566 metrekarelik özel mülkiyetli gayrimenkulleri kamulaştırıp, İl Özel İdaresi'ne devredeceğiz. Tahmini değeri de bunların 1 ila 1,5 milyon TL'yi bulmaktadır. Ayrıca tapu mülkiyeti sorunu olmayan yerlerin devrini hemen yapacağız. Almamız gereken yerlerin hukuki problemlerini çözüp, ona göre adım atacağız"

dedi.

Kültür Sitesi'nde bulunan kiracılarla ilgili de açıklama da bulunan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kiracılarla irtibata geçerek bundan sonraki süreç hakkında bilgilendirme yapacaklarını belirtti. Kiracıların siteyi boşaltmaları için belirli süre tanıyacaklarını dile getiren Külcü, "Kültür Sitesi içinde bulunan mülk sahipleri ile görüşmeler yapıp makul bir fiyatta anlaşma yoluna gideceğiz. Eğer makul bir fiyatta anlaşamazsak hukuki yolda hakkımızı arayıp, kamulaştırma çalışmalarına başlayacağız.

Ayrıca

yine Belediye Meclisi Toplantısı'nda aldığımız karar ile Ahmet Akdağ Huzurevi konusunda haklarımızı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na devretmek için hakkımızdan vazgeçtik. Oranın kullanımına da başlanacaktır. Her iki taraf için yapılan bu çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum. Bu yaptığımız protokol ile Kültür Sitesi'nin yerine yapacağımız yeşil alan ile şehrimiz nefes alacak. Bilindiği gibi Karakeçili Mahallesi park yeri anlamında müsait olmayan bir mahallemiz. Bu konuda mahallemizin de bir sorununu

çözmüş olacağız. Bu anlaşma Çorum Belediyesi ile Çorum Valiliği İl Özel İdaresi'nin önünü açmıştır. Tabi öncelikle Çorum'un önünü açmıştır" diye konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Eker ise, toplumun bütün kesimlerinin metropol bir şehir hayal ettiğini söyledi. Eker, bu hayalin takipçisi olacaklarını ve bu sürece her türlü katkıyı sunacaklarını ifade etti.

Gelişmiş bir Çorum'a kültür sitesinin yakışmadığını vurgulayan Eker, yıllardır site ile ilgili zaman zaman tartışmalar yaşandığını hatırlatarak, sonunda kararlı bir adımın atıldığını belirtti. Kültür sitesi ile ilgili gelinen noktada hem Çorum halkının, hem Çorum Belediyesi'nin hem de Özel İdare'nin kazançlı belirten Eker, Çorum'un kent tarihi yolculuğunda tarihe bir olaya tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yakup Keleş ise, yapılan çalışmanın herkese hayırlı olması için temenni de bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yakup Keleş, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Eker arasında protokol imzalandı. İmza töreninde Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Nurettin Karakaya ve Turhan Candan hazır bulundu. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Külcü Mustafa Eker Yakup Keleş Yerel Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title