Çorum Belediyesi'nden Yeni Kadın ve Gençlik Kültür Merkezi
Çorum Belediyesi tarafından sosyal ve kültürel alanda dev projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.
Çorum Belediyesi tarafından sosyal ve kültürel alanda dev projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.
Çorum Belediyesi tarafından Mimar Sinan Mahallesi'ne yaptırılan yeni Kadın ve Gençlik Kültür Merkezi tamamlandı. Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak olan kültür merkezi bölgede sosyal ve kültürel anlamda büyük bir eksiliği giderecek.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yeni kültür merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Külcü'ye incelemeler sırasında eşi Hatice Külcü, belediye başkan yardımcıları Alper Zahir, Turhan Candan ve Zeki Gül ile belediye meclis üyeleri hazır bulundu.
Yapılan her yatırın insan merkeze alındığında daha bir anlam kazandığını, kimsesizlerin kimsesi, sessizlerin sesi olanların iyi bir idareci sayıldığını dile getiren Başkan Külcü, "Yapılan her yatırımda merkeze insanı aldık. Kimsesizlerin kimsesi ve sessizlerin sesi olduk" dedi.
Geçtiğimiz yıl inşaatına başlanan Mimar Sinan Gençlik Merkezi'nin tamamlandığını belirten Külcü, belediyenin sosyal ve kültürel alanda önemli yatırımlara imza attığını söyledi. Kadın Kültür Merkezi, Gençlik Merkezi gibi yatırımların Çorum Belediyesi tarafından ilk defa topluma sunulan yatırımlar olduğuna dikkat çeken Külcü, başlangıçta bu yatırımlara kamuoyundan nasıl bir tepki geleceğini bilmediklerini ancak geçen süreçte her iki yatırım noktasında çok olumlu tepkiler aldıklarının altını çizdi.
Topluma, mahallelere, insanlara ulaşmanın en doğru yolunun bu tür yatırımlardan geçtiğini anlatan Külcü, 2012 yılının sonunda aldıkları bir kararla 5 ayrı mahalleye daha kültür merkezlerinin şubelerini açma çalışmalarına başladıklarını, şimdi de bu merkezleri tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
Buharaevler Kültür Merkezi'nin belediyenin prestij yatırımı olduğunu ve 12 milyon TL'ye mal olduğunu, hatırlatan Külcü, Mimar Sinan, Bahçelievler, Ulukavak ve Akkent mahallelerine yapılan merkezlerin inşaatı ve tefrişatı için de 5 milyon TL'ye mal olduğunu bildirdi.
Mimar Sinan Kadın ve Gençlik Kültür Merkezi'nin iki kattan oluştuğunu dile getiren Külcü, birinci katın gençlik merkezi, ikinci katın ise kadın kültür merkezi olarak düzenlendiğini belirtti. Külcü, merkezde konferans ve toplantı salonu, spor salonu, derslikler, çocuk odası, kütüphane, müzik odası, el sanatları odası gibi bölümler bulunduğunu dile getirdi.
"Gidemediğin yer senin değildir" diyen Başkan Külcü, "Aramızda gönül bağı, karşılıklı sevgi bağı oluşturmak için insanların elini tutmak şarttır. Çorum Belediyesi, 14 mahallenin, 236 bin nüfusun belediyesidir. Hizmetlerimiz tüm insanlar içindir. Bu binayı yapmakla bu mesajı veriyoruz. Belediyenin sosyal hizmetleri, imkanları ile halkı tanıştırmak için mahallelerde kültür merkezlerinin şubelerini açıyoruz. Bu merkezler hem belediye ile halkın irtibat noktası olacak, hem de halkımız sosyal ve kültürel faaliyetlerle bulunabilecek" dedi.
BAŞKAN KÜLCÜ'DEN EŞİNE TEŞEKKÜR
Kadın Kültür Merkezi, Aile Eğitim Merkezi, Gençlik Merkezi ve Engelli Eğitim Merkezleri'nin fikir annesinin eşi Hatice Külcü olduğunu açıklayan Külcü, "Hatice hanım evimizin ve çocuklarımızın zahmetini çektiği gibi, fikirleriyle ve hizmetleriyle de bizim yükümüzü paylaşıyor. Hatice hanım iyi bir anne ve eş olmanın yanı sıra, toplumsal konularda da önemli hizmetlere imza atan ve hizmet eden bir insan. Bu yatırımların fikir annesi Hatice hanımdır. Ben kendisine teşekkür ediyorum".
Aile Eğitim Merkezinin çalışmaları hakkında da bilgi veren Külcü, ailenin sağlam temeller üzerine kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla bu merkezi kurduklarını açıkladı. Ali güçlü olduğunda güçlü birey, güçlü toplum, güçlü millet ve güçlü devlet olacağının altını çizen Külcü, toprağa attıkları tohumların boy ve başak vermeye başladığını belirtti.
Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nde 44 alanda kurs ve seminerler düzenlediklerini anlatan Külcü, "Bu etkinliklere 4 bin kadın katıldı. Sinema ve tiyatro günleri düzenlendi, 952 kadın bu etkinlikleri izledi. Bu kadınlardan yüzde 70-80'i ömründe ilk kez sinema ve tiyatro ile tanıştı. 300 hanım kardeşimiz il dışı gezilere götürüldü. 6 bin 695 kadın ise salon programlarından yararlandı. Kadın Kültür Merkezi 2 yıl içinde 12 bin kişiye ulaştı. Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi'nde ilk yıl 360, ikinci yılda 375 olmak üzere toplam olarak 735 gence düzenli olarak dershane eğitimi verdik. Bu hizmetle gençleri geleceğe hazırladık. Dershane eğitimi verdiğimiz öğrencilerin dışında 680 öğrenci yaz etkinliklerine katıldı. 2 yıl içinde toplam 7 bin genç, Gençlik Merkezinin imkanlarından yararlandı. Merkezde görevli öğretmenlerimiz ise 650 çocuğu evinde ziyaret ederek ailesi ile görüş alışverişi yaptı. NFK içerisinde bir de sinema salonumuz var. Bu salondan binlerde öğrencimiz yararlandı. Çorum merkez, beldeler ve köylerden çok sayıda okulun talebi üzerine kendi araçlarımızla öğrencileri getirdik, sinema izlettirip tekrar götürdük. 2 yıl içinde sinema keyfi yaşattığımız çocuk sayısı 19 bin. Gençlik Merkezi aracılığıyla 29 bin 965 gencimize ulaştık" ifadelerini kullandı. - ÇORUM