Haberler

Çubuk'ta Bilim Fuarları

Abone Ol

Çubuk ilçesinde, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, Çubuk Anadolu Lisesi, Meliha Hasan Ali Bostan Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Barbaros Ortaokulu’nda TÜBİTAK'ın desteğiyle bilim fuarı açıldı.

Çubuk ilçesinde, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi, Çubuk Anadolu Lisesi, Meliha Hasan Ali Bostan Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Barbaros Ortaokulu'nda TÜBİTAK'ın desteğiyle bilim fuarı açıldı.

Okullardaki açılış törenlerine katılan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, projeleri inceleyerek öğrencilerden bilgi aldı.

Acehan, fuarlarda sergilenen projelerin genellikle yörenin değerlerini ön plana çıkaran eserler olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"İncelediğim projelerden anladığım kadarıyla, öğrencilerimizin büyük çoğunluğu organik ürünlere daha çok önem verilmesi konusuna projeleriyle dikkat çekmişler ve kendileri de ellerinden geldiği kadar bu ürünlerden üretmişler. Bir diğeri de özellikle Ankara Savaşı'nın yapıldığı bölgeleri minyatürize etmişler ve bölgemizdeki kaynakları bildikleri kadarıyla ortaya koymaya çalışmışlar. Ben bu konuda emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor ve ellerine sağlık diyorum."

Murat Aslan ise TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programının ülke genelinde uygulandığını anımsattı.

Bu kapsamda ilçede 5-12. sınıfta okuyan öğrencilerin ilgi alanları doğrultusunda yaptıkları araştırmaların sonuçlarını bu fuarlarda sergilediklerini ifade eden Aslan, "TÜBİTAK Bilim Fuarları ilçemiz genelinde başlamıştır. İlçemizde 13 ortaokul ve 9 lise olmak üzere toplam 22 okulumuzda bu fuarlar açılmıştır. Ben buradan proje hazırlayan öğrencilerimize, onlara danışmanlık yapan öğretmenlerimize ve okul yöneticilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Tuncay Acehan Hayri Aslan Murat Aslan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title