Haberler

Çubuk'tan Suriye'ye Yardım Kampanyası

Abone Ol

Çubuk ilçesinde İHH İnsani Yardım Derneği ve ilçedeki sivil toplum kuruluşları tarafından Suriye’deki iç savaştan etkilenenler için yardım kampanyası başlatıldı.

Çubuk ilçesinde İHH İnsani Yardım Derneği ve ilçedeki sivil toplum kuruluşları tarafından Suriye'deki iç savaştan etkilenenler için yardım kampanyası başlatıldı.

Çubuk Dernekler Federasyonu ve İHH İnsani Yardım Derneği öncülüğünde Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Hanım Eller Lokantasında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri, ilçede Suriye'ye insani yardım kampanyası başlatma kararı aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İHH Çubuk temsilcisi Abdulhamit Ateş, Anadolu Ajansı tarafından yayınlanan fotoğraflardan sonra hiçbir inananın bu zulüm karşısında duyarsız kalamayacağını söyledi.

Çubuk'ta sivil toplum kuruluşlarının bir araya geldiğini ve kampanya başlattığını kaydeden Ateş, "Zulmün kuşatması altındaki günlerce aç, susuz, bir deri bir kemik kalmış mültecileri, donarak ölen bebekleri, işkence gören insanları Anadolu Ajansı'nın yayınladığı son fotoğraflarla daha net bir şekilde gördük. Bu zulüm karşısında bizlerinde mutlaka yapabileceği bir şeyler vardır. Dünyanın seyirci kaldığı bu drama bizlerin öncelikle komşuluk hakkı olarak el atmamız gerekiyor. İnsanların kötü günlerinde yanlarında olmak hem insani hem de İslami bir görevdir. Bu nedenle bir kampanya başlattık ve tüm ilçe halkından destek bekliyoruz" dedi.

Esed güçlerinin kuşatması altında bulunan Suriye'de başta temel gıda ve tıbbi malzeme olmak üzere her türlü yardıma acil ihtiyaç olduğunu vurgulayan Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, acil olarak "Çubuk'tan Suriye'ye Komşuluk Hakkı için!" isimli yardım kampanyası başlattıklarını belirtti.

Kampanyanın 7 Şubat gününe kadar devam edeceğini anlatan Taş, yardımların Atatürk Parkı'ndaki standlarda toplancağını ifade etti. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Ajansı Recep Taş Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title