Haberler

Damızlık Koç Dağıtımı Yapıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Diyarbakır'da yüzde 80 hibeli olarak, 40 yetiştiriciye toplam 228 damızlık koç dağıtımı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülmekte olan GAP-DAP-KOP ve DOKAP Projeleri kapsamında Diyarbakır'da yüzde 80 hibeli damızlık koç dağıtımı için tören düzenlendi.

Diyarbakır'ın Sur İlçesine bağlı Koyungüden köyünde düzenlenen törene Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, İl Müdür Yardımcısı Sedat Ildız, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hamdullah Güven, Diyarbakır Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Abdullah Çetinkaya ve yetiştiriciler katıldılar.

Törende, proje kapsamında, 40 yetiştiriciye toplam 228 adet zom koçu dağıtıldı. Törende konuşan İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, projenin bölge ve ülke hayvancılığının kalkınması açısından önem arz ettiğini belirtti. Yatırımcılar koçlarını teslim aldıktan sonra memnuniyetlerini belirterek, bu tür projelerin devamı etmesi yönünde temennide bulundular.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mustafa Ertan Atalar Abdullah Çetinkaya Sedat Ildız Diyarbakır Yerel Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title