Haberler

Deprem Bölgesi Erciş'te Kurtuluş Bayramı Coşkusu

Abone Ol

Depremin vurduğu Van'ın Erciş ilçesinin düşman işgalinden kurtarılışının 94.yıldönümü, coşku içersinde kutlandı.

Depremin vurduğu Van'ın Erciş ilçesinin düşman işgalinden kurtarılışının 94. yıldönümü, coşku içersinde kutlandı.

Törenler, YGS sınavı nedeniyle saat 14.00 de Kaymakamlık Binası önünde bulanan Atatürk Büstü'ne çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. Daha sonra Kaymakamlık makamında tebriklerin kabulünün ardından törenlere geçildi. İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının törende bulunanların bayramını kutlamasından sonra Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yaptı. Kurtuluşun temsili milis kuvvetleri ile atlı

birlikler tarafından sembolize edilmesinin ardından, öğrenciler tarafından kurtuluş koşusu gerçekleştirildi. Öğrencilerin şiir okuması ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından öğretmenlerden oluşan folklor ekibinin gösterisinden sonra geçit töreni yapıldı. Bu arada askeri birliklerin geçişi esnasında vatandaşlar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ya sevgi gösterisinde bulundu.

Tören sonunda basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan İlçe Kaymakamı Ramazan Fani, Erciş'in 23 Ekim 2011 tarihinde büyük bir depremle sarsıldığını belirterek, "O felaketten sonra ilk kez Erciş'in kurtuluşunu kutluyoruz. Vatandaşlarımız büyük bir deprem, büyük bir afet yaşamasına rağmen Kurtuluş gününe çok yoğun bir ilgi göstermiştir. İlçe halkı olarak inşallah depremin yaralarını da en kısa süre içersinde atlatırız ve bundan sonraki Kurtuluş Bayramını yine hep beraberlik içersinde, hep beraber kutlarız"

dedi.

Törenin ardından, TSK tarafından resepsiyon düzenlendi. Akşam programında ise öğrenciler tarafından fener alayı düzenleneceği ayrıca, Erciş Belediyesi tarafından hava-i fişek gösterisi yapılacağı kaydedildi.

Erciş'in düşman işgalinden kurtarılışının 94. yıldönümü törenlerine Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mehmet Nuri Başol, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, kamu kurum amirleri, askeri ve sivil erkan ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Erciş Yerel Tsk Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title