Haberler

Depreme Dayanıksız Okullarda Güçelnedirme ve Yıkım Çalışmaları

Abone Ol

Daha önce depreme dayanıksız olduğu belirlenen İzmir Fen Lisesi'nin ardından Bornova'nın en köklü eğitim kurumlarından Bornova Anadolu Lisesi'nin yıkılacağı belirtildi.

Daha önce depreme dayanıksız olduğu belirlenen İzmir Fen Lisesi'nin ardından Bornova'nın en köklü eğitim kurumlarından Bornova Anadolu Lisesi'nin yıkılacağı belirtildi. Vali Kıraç, yetkililerle yaptığı görüşmenin ardından 'depreme dayanıklı' hale getirilmesi düşünülen lise binasının da yıkılarak yerine yenisinin yapılacağını açıkladı. Vali Kıraç'ın

bu konuda, belediye ve mülki amirliklere 'ne gerekiyorsa bir an önce yapılsın' talimatı verdiği öğrenildi.

İl Özel İdare, Milli Eğitim teknik elemanları, Bayındırlık Müdürü, Bornova Kaymakamı, Belediye Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü ile BAL'a gelen Vali Mustafa Cahit Kıraç, okulun, İzmir'in yüz akı eğitim kurumlarından biri olduğunu belirtti. Bu sırada, Okul Müdürü, Okul Aile Birliği Başkanı ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Çakıral'ın, "güçlendirme yerine yeni okul yapılsa daha iyi olur" sözleri üzerine Vali Kıraç; "Bizim de gayemiz, İzmir ve Bornova'nın gözbebeği olan eğitim kurumumuza yakışır şekilde hayata geçirmek. Bu sebeple kalabalık bir heyetle geldik. Ne gerekiyorsa bir an önce çalışmalara başlayalım ve önümüzdeki yıla okulu yetiştirelim" dedi.

Gerek Fen Lisesi, gerekse Bornova Anadolu Lisesi'nin arazi bakımından elverişli olduğunu kaydeden Kıraç, "Tüm teknik ekibimiz burada, gerekli ölçümler ve testleri yapalım" dedi. Müdür Çakıral'ın ısınma ve yönetim birimlerinin dağınık olduğunu hatırlatması ve güçlendirmeden ziyade yıkıp yeniden yapmanın düşünülmesi gerektiğini hatırlatması üzerine Vali Kıraç; "Bornova Belediye Başkanımız da okulun eski mezunlarındanmış, ne gerekiyorsa biran önce yapılsın. Bizim en önem verdiğimiz şey, çocuklarımızın sağlıklı okullarda eğitimlerini sürdürmeleri. Çalışmaları hızlandıralım, teknik ekibimiz de burada. Belediye de işlemleri hızlandırsın, seneye çocuklarımız yeni okullarında eğitime başlasınlar" dedi.

Vali Kıraç'ın açıklaması eğitimcileri sevindirdi. Daha sonra İzmir Fen Lisesi'ne de geçen Vali Kıraç ve beraberindekiler, buradaki çalışmaları da yerinde gördüler.

(AH-)

25.02.2012 17: 25 TSİ

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Cahit Kıraç İzmir Fen Lisesi Cahit Kıraç Bornova Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title