Haberler

Depremde eşini ve kızını kaybeden kadına 650 bin liraya sattıkları protez ikinci el çıktı

Güncelleme:
Abone Ol

Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremde eşi ve kızı vefat eden Senem Ece Mazı, asrın felaketinde kaybettiği bacağının yerine taktırdığı protezin sıfır denilerek 650 bin TL bedelle ikinci el olarak kendisine satıldığını öğrenmesiyle hayatının şokunu yaşadı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen Hatay'da 25 bine yakın insan vefat ederken binlerce bina yerle bir oldu. Asrın felaketi olarak bilinen depreme İskenderun ilçesinde yakalanan Senem Ece Mazı; 41 yaşındaki eşi Doğan Mazı'yı, 5 yaşındaki kızı Derin Mazı'yı ve 72 yaşındaki kayınvalidesi Naz Mazı'yı birlikte yaşadıkları evin enkazında kaybetti.

PROTEZ HASAR GÖRÜNCE GERÇEĞİ ÖĞRENDİ

Aynı binanın enkazından kendisi de 7 saat sonra kurtarılan Mazı'nın sağ ayağı ampüte edildi ve sağ kolunu kullanamaz hale geldi. Tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşan kadının ampüte edilen bacağının yerine de hayırsever bir vatandaşın desteğiyle 650 bin TL'ye protez bacak takıldı. Hastanede tanıştığı ve kendilerini medikal şirketi personeli olarak tanıtan şahıslardan 650 bin TL bedelle aldığı protez bacakla ilgili gerçeğiyse protezin zarar görmesi ve tamire göndermek istemesiyle yaşadı.

Depremde eşini ve kızını kaybeden kadına 650 bin liraya sattıkları protez ikinci el çıktı

Hayata tutunmasında kendisine yoldaşlık yapan ve deprem sonrası sağ kolu ampüte olan kızıyla yaşam mücadelesi veren Mazı, protezin kendisine ikinci el olarak sıfır fiyatına satıldığını medikal şirketi yetkililerinden öğrendiğini iddia ederek uğradığı haksızlığı ispatlamak için mücadele edeceğini dile getirdi.

Depremde eşini ve kızını kaybeden kadına 650 bin liraya sattıkları protez ikinci el çıktı

"ARAŞTIRMAYA BAŞLARKEN İKİNCİ EL OLDUĞUNU ÖĞRENDİM"

Enkaz altında 7 saat kalan ve sağ bacağını kaybeden depremzede Mazı, "6 Şubat depreminde 7 saat sonra enkazdan çıkarıldım. Enkazdan çıktığımda ayağımı orada kaybettim ve kolumda iki parça çıkmıştı. İleriki zamanda çok uzun bir hastane sürecim oldu. Depreme eşimi, 5 yaşındaki kızımı ve evimde misafir olan kayınvalidemi kaybettim. Bu protezi aldığım insanlarla hastanede karşılaştık. Bana yardımcı olacaklarını düşünüyordum ve o zamanda fiyat araştırması yapıyorduk. En uygun fiyatı veren yer burasıydı. Biz o yüzden buraya başvuru yaptık ve konuştuk. Protez takılıyken düştüm ve bu yüzden bozuldu. Bozulduğundan dolayı aldığım yeri aradım ama ulaşamadım. Ben de bir yıl bile kullanmadığım protezin neden garantisi yok diye araştırmaya başlarken ikinci el olduğunu öğrendim" dedi.

Depremde eşini ve kızını kaybeden kadına 650 bin liraya sattıkları protez ikinci el çıktı

"BANA 80-90 BİN TL'YE ALDIKLARI PROTEZİ 650 BİN LİRAYA SATTILAR"

Piyasa değeri yaklaşık 90 bin TL olan protezin kendisine sıfır fiyatına 650 bin TL'ye satıldığını iddia eden Mazı, "Bağışçımı öncesinde aradım ve garantisi olmadığını söyledi bana. Nedenini araştırdığımda bana, 'Düştüğünüz için garanti kapsamına girmez' dediler. Onlar bana sonra da, '2015 yılında bu protezin bir kişi tarafından kullanılmış ve kullanıldığından dolayı bu protezin garantisi bitmiş' dendi. Ayrıca 2015 yılında da üretimden kaldırıldığı için bu kadar zorluk çekiyorsunuz' dediler bana. Bana 80-90 bin TL'ye aldığı bir protezi 650 bin liraya satmış oldu. İmza atamadığım için hiçbir şeyi ispatlayamayacağımı düşündükleri için onlar da buna güveniyorlar sanırım ama bağışçımın gönderdiği parada; adımın, soyadımın ve protez paramın olduğu görünüyor. Ben de buradan yola çıkarak bir şekilde bir şeyleri başarabilmeye çalışıyorum. Çünkü benim kızımın da kolu ampüte olduğu için ilerleyen zamanlarda kızım için de böyle protezler almak zorunda kalacağım" ifadelerini kullandı.

Depremde eşini ve kızını kaybeden kadına 650 bin liraya sattıkları protez ikinci el çıktı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İskenderun 3-sayfa Ekonomi Sağlık Deprem Hukuk Yerel hatay Deprem Hukuk 3.Sayfa Yerel Sağlık Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (30)

sade vatandaş:

kızılayın depremde parayla çadır sattığı bir ülkede böyle şeylerin olmasına şaşırmamak lazım8

Yanıtla41211
Baba Yabgu:

Size birşey diyim bu ülke düzelmez akp ülkeyi kendine benzetti bunlar gitse bile yıllarca düzelmez

Yanıtla44149
Ser_hat:

Satmak ne demek ya.devletimiz ücretsiz vermeli.

Yanıtla6154
Tamer Çakır:

Şimdi ne alaka diyeceksiniz müslüman bir ulkede her alanda şerefsizlik hat saffadayken din üstünde bir şeyleri yürutmekte idare etmekte aynı şeydir bunları nasıl düzeltilir bu kafayla zor şikayet edecek adamda kurumda kalmadı

Yanıtla978
Hikmet Demirci:

O kadar para toplandı, devlet depremzede vatandaşlarımıza ne yaptı çok merak ediyorum. Tv'de şov yapanlar yaptılar mı bağışlarını? Rabbim depremzede vatandaşlarımızın yardımcısı olsun.

Yanıtla675
Cengaver Baran:

Altından mı yapmışlar git bi sanayideki bi kaynakçıya sana ucuza yapar

Yanıtla596
tugba b.:

türkün türkten baska düşmanı yoktur....

Yanıtla638
murat özkan:

Bunu kim sattıysa 24 saat süre verecek devlet ülke vatandaşlığından derhal çıkaracak sınır dışı edecek nereye gidiyorsa gitsin ama nerde adalet nerde kanun sadece mahkeme duvarlarında yazıyor

Yanıtla042
Aslan Yıldız:

devlet yokki

Yanıtla236
Tamer:

Soyguncular.

Yanıtla037
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title