Haberler

Depremzede Kadınlar Yöresel Yemek Yarışmasında Hünerlerini Sergiledi

Güncelleme:
Abone Ol

Van'ın Erciş İlçesi'nde depremzede kadınların deprem psikolojilerini atlatmaları için çeşitli sosyal etkinlikler yapılıyor.

Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde en büyük yıkımın yaşandığı Erciş İlçesi'nde depremzede kadınların deprem psikolojilerini atlatmaları için çeşitli sosyal etkinlikler yapılıyor. Bu kapsamda Umut Konteyner Kentte yapılan yöresel yemek yarışmasında depremzede kadınlar hem hünerlerin sergiledi hemde stres attı.

Van'da 23 Ekim 2011'de yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremde en çok etkilenen Erciş İlçesi'nde yaralar sarılırken, depremzedelerin deprem psiklojisinden kurtulmaları için de çeşitli sosyal etkinlikler yapılıyor. Erciş Kaymakamlığı ve Kızılay da bu kapsamda Kışla Mahallesi'ndeki Umut Konteyner Kent'te yöresel yemek yarışması düzenledi. 58 kadının katıldığı yemek yarışması Sosyal etkinlik çadırında gerçekleştirildi. Konteynerlerde yaşam mücadelesi veren depremzede kadınlar, büyük bir titizlikle hazırladıkları çeşit çeşit yemekleri jürinin damak tadına sundu. Yarışma sonucunda Ekşili adlı yemekle birinciliği Vildan Kalkan, ikinciliği Keledoş yemeğiyle Arzu Şahin üçüncülüğü ise Ayranaşı yemeğiyle Fatma Ergül kazandı. Yarışmada birinciye tam, ikinciye yarım üçüncüye ise çeyrek altın hediye edilirken, diğer yarışmacılara da çeşitli hediyeler verildi.

Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini belirterek, bu yarışmanın çok anlamlı olduğunu söyledi. Kaymakam Fani, "Çünkü burada yarışan hanımlar yemeklerini 21 metrekare konteyner içinde bulunan çok küçük mutfakta yaptılar. Çok zor şartlar altında yapılan bu yemekler ve yarışmaya katılan tüm hanımlar gönlümüzün birincileridir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title