Haberler

Didim'de 29 Ekim Coşkusu Meydanlara Sığmadı

Abone Ol

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 90.yıldönümü dolayısıyla düzenlenen fener alayı binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 90. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen fener alayı binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Yürüyüşün ardından sahne alan Onur Akın, Didimlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 90. yıldönümü Didim'de coşkulu şekilde kutlandı. Dün akşam saat 19: 00'da ADD Didim Şubesi öncülüğünde Fener Alayı eşliğinde yürüyüş düzenlendi. Didim belediyesi önünde başlayan yürüyüşe Didimliler büyük ilgi gösterirken ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan binlerce Didimli Dev Türk Bayrağı açarak yürüyüş gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinde müzik ve sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüş Didim Kent Meydanında sona erdi. Yürüyüş esnasında esnaflar ve evlerden yürüyüşe alkışlı destek verildi.

Didim Kent Meydanına sloganlarla inen kalabalık grup Meydanda bekleyenlere tarafından alkışlarla karşılandı.Konsere Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve eşi ile CHP'li İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ve Siyasi parti İlçe başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Ardından sahneye çıkan çocuklar eşliğinde hep bir ağızdan 'andımız' okundu. Daha sonra bir konuşma yapan ADD Didim Şube Başkanı Mehmet Ali Pekdemir "Dost düşman görsün Cumhuriyetimizi kimse yıkamayacak."dedi ve yürüyüşe destek olan siyasi partilere, sivil toplum örgütlerine ve vatandaşlara teşekkür etti.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didimlilere yoğun katılımdan dolayı teşekkür ederek Didimlilerin Cumhuriyetine sahip çıktığının gösterdiğini belirterek, "Ne yaparlarsa yapsınlar ne diyorlarsa desinler bu Cumhuriyet doksan yaşına geldi. Sizin gibi güzel insanlar sayesinde geldi Anlamlı ve coşkuyla kutluyoruz. Sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerin sayesine hiçbir zaman tehlikeye uğramayacak. İlelebet yaşayacaktır teşekkür ediyorum sizlere; Güzel insanlar bizler ilçemizde sizlere hizmet eden kurumuz. Burası çok güzel para kazanan bir yer olurdu güzel bir AVM olurdu kapitalistlerin iş merkezi olurdu. Sizler burada sizin ortak kullanım alanı yaptık. Bizler Türkiye'nin sivil Atatürk heykelini atamızı sizinle buluşturduk. Türkiye'nin en güzel meydanlarından biri sizlere daha güzellerine layıksınız. Hepsi sizlerin yatırdığı vergiler sayesinde yapıldı. Yerel yönetime sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum Biz halkın yanında olduk halkımız için 7 gün 24 saat çalıştık ve bundan sonra çalışmaya devam edeceğiz. Sizler için varız Didimliler ve bize gerçekten bu konuda destek oldunuz teşekkür ediyorum. Kısa sürede güzel çalışma başlattılar onun içinde burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Güzel bir eser çıkardılar. Bizler her zaman sizlerin emrinde olan insanlarız. Halk için buradayız ama gerçekten şu görüntü gerçekten takdire şayen bu meydanın doldurulması ve Ulu Önder Atatürk'ün kanla çizdiği Cumhuriyetinin Atatürk ilke ve devrimlerin sahip çıkan kişiler olduğunuz burada göstermiş oldunuz. Sizlere minnettarım. Güzel günler yaşayacağız sizlerle ve Türkiye Didimle gurur duyması gerekiyor. Cumhuriyetine ve Atatürk'ün sahip çıkan insanlar burada ben mutluluğumuz ve gözyaşlarımızı tutamıyorum. 90 yılık dev çınar ve yeni filiz yıkılmayacak çünkü sizler varsınız. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Toga Dans Akademisi öğrencileri bir dans gösterisi gerçekleştirdi. Daha sonra hep bir ağızdan 10. yıl Marşı okundu. Ardından Ünlü Sanatçı Tolga Çandar sahne alırken konser öncesinde yaptığı kısa konuşmasında Cumhuriyetin sahip çıkılması gerektiğini belirterek, gösterilen yoğun ilgiden dolayı Didimlilere teşekkür etti.

Ardından konsere geçilirken alanı dolduran yaklaşık 40 bin Didimli hep bir ağızdan Onur Akın'ın şarkılarını eşlik etti. Konserin sonunda Havai fişek gösterisi Didimlileri mest etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Onur Akın 29 Ekim Didim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title