Haberler

Didim'de Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Abone Ol

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından Gazi Unvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler günü Didim'de düzenlenen törenle kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından Gazi Unvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler günü Didim'de düzenlenen törenle kutlandı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından Gazi Unvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler günü Didim'de düzenlenen törenle kutlandı. Sakarya Meydan Savaşından sonra 19 Eylül günü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM tarafından verilen Gazilik unvanı dolayısıyla ülkemizde her yıl kutlanan Gaziler günü Didim'de düzenlenen törenle kutlandı.

Belediye Parkındaki Atatürk Anıtı önünde saat 09: 30'da yapılan törene Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Garnizon Komutan vekili Mesut Akalp, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Akgün, Daire Müdürleri, Gaziler, Siyasi parti ilçe temsilcileri ve askeri erkan katıldı.

Törende ilk olarak İlçe Protokolü Atatürk Anıtına çelenk koydu. Ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Esra Karakaya Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Sami Geren gerçekleştirdi. Geren konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bugün Sakarya Meydan muharebesinin kazanılmasına müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal'e TBMM'nin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı ile 'Mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının' verilmesinin 92. yıl dönümüdür. 2002 yılında çıkartılan yasa ile 19 Eylül günü Gaziler günü olarak kabul edilmiştir. Gaziler günü canlarını bu ulusa adayan tüm Gazilerimize kutlu olsun. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir milletir. Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış birçok insanını şehit ve gazi vermiştir. Kahramanlığı ve hürriyet tutkusunun yanında milletimizin bir üstün özelliği de sahip olduğu vefa duygusudur. Bize Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet eden gazi ve şehitlerimize gösterdiğimiz hürmet bundandır. Türk Milleti gazi ve şehit olan fertlerini en derin duygularla anmaktadır. Kahraman gazilerimiz Türk Milletinin onuru ve gururudur. Türk Milleti olarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ile eğilir; tüm gazilerimize şükranlarımızı sunarım" dedi.

Konuşmanın ardından tören sona ererken, törene katılan ve Didim'de yaşayan Gaziler tebrikleri kabul etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Sakarya Eylül Didim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title