Haberler

"Dikili ve Bergama'yı Bütünleştirme Potansiyeli" Kitabı Yayınlandı

Abone Ol

Ege Üniversitesi akademisyenleri Prof.Dr.Füsun Baykal, Doç.Dr."Sürdürülebilir Turizm Yaklaşımıyla Dikili ve Bergama'yı Bütünleştirme Potansiyeli" kitabı, Bergama Belediyesi Kültür Yayını olarak yayınlandı.

Ege Üniversitesi akademisyenleri Prof. Dr. Füsun Baykal, Doç. Dr. Gözde Emekli, öğretim görevlisi Emre Ataberk ve araştırma görevlisi İlkay Südaş tarafından hazırlanan

"Sürdürülebilir Turizm Yaklaşımıyla Dikili ve Bergama'yı Bütünleştirme Potansiyeli" kitabı, Bergama Belediyesi Kültür Yayını olarak yayınlandı.

Kitap Bergama Belediyesi Haluk Elbe Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Basın toplantısına Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ertan Taşkavak, çalışmaya imza atan akademisyenler, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Turizmin birbirine komşu iki ilçe Bergama ve Dikili'nin ortak özelliklerinden olduğuna dikkat çekilen toplantıda, kitabın aslında bir araştırma projesinin ürünü olarak doğduğu belirtildi. TÜBİTAK tarafından desteklenerek yürütülen ve 12 ayda tamamlanan kitabın amacının, Dikili ve Bergama turizminin çeşitli ortaklıklar çerçevesinde bütünleşebilme potansiyelini ortaya çıkarmak olduğu vurgulandı.

Bergama Belediye Başkanı Gönenç, "Üniversitelerin varlığı toplumsal açıdan çok önemli. Bilimin üretildiği yer olan üniversiteler, akademik çalışmalarıyla yerel yönetimlerin çalışmalarına da ciddi katkılar sunan eğitim kurumları. Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun varlığı da kentimize sosyal ve kültürel anlamda katkılar sağlıyor" dedi.

Bergama ve Dikili'nin çok önemli bir turizm potansiyeli olduğunu sözlerine ekleyen Gönenç, "Ama bu potansiyel ne yazık ki net olarak ortaya konulamadı. Biz yerel yönetimler olarak bu konuyu Bergama'yı seven ve gönül vermiş kişililerle birlikte her zaman tartışıyoruz. Ancak bu tartışmaların ötesinde bir de bilimsel bir bakış açısına ihtiyaç var.

Bergama ve Dikili'nin bu potansiyelini nasıl daha etkin bir şekilde değerlendirebileceği, bilimsel veriler ve analitik çalışmalarla hocalarımız tarafından değerli bir çalışmayla ortaya kondu. Biz de Bergama Belediyesi olarak bu kıymetli çalışmanın basımı konusunda yardımcı olduk" diyerek, araştırma sonuçlarının Dikili ve Bergama'nın turizm ortaklığına katkı sağlayacağına ve turizmin gelişmesinde yol gösterici olacağına işaret etti.

"ÖRNEK BİR ÇALIŞMA"

Dikili Belediye Başkan Vekili Altıparmak ise; " Tarih boyunca Bergama ve Dikili ilçeleri gerek yönetimleri gerek halklarıyla kardeşçe ve bütünlük içinde yaşamışlardır. Çok büyük değerlere sahip olduğumuz halde bu değerleri günümüz ekonomisine ve insanların sosyal yaşamına dahil edemedik. Kuzey Ege'nin en güzel denizine, havasına ve kumsalına sahip Dikili ile her taşı tarih kokan Bergama'nın potansiyellerinin bir araya getirilip yaşam standartlarını daha ileriye götürecek çalışmalar yapılmalı. İnanıyorum ki, bu kitap bundan sonra bu yönde atılacak adımlar için aydınlatıcı ve yol gösterici olacaktır" diye konuştu

Bergama ve Dikili'nin aralarında gerek turistik çekicilikler, gerekse güçlü ve zayıf yönlerden farklılıklar ve benzerlikler taşıdığına dikkat çeken Bergama Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Taşkavak da, "Dikili ve Bergama'nın turizm ekseninde birbirlerini tamamlamalarına fırsat yaratıldığı takdirde, turizmle ilgili sorunların çözüleceği, rekabet şanslarının artacağı, dolayısıyla turizmde hak ettikleri yere ulaşabilecekleri ileri sürülebilir. Turizmde bütünleşme yaklaşımı bugün dünyanın pek çok ülkesinde, değişik uygulamalarla hayata geçirilmekte ve başarılı sonuçlar elde edilmektedir" diyerek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ege Üniversitesi Mehmet Gönenç Bergama Dikili Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title