Haberler

Disk'ten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne Ziyaret

Abone Ol

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko ve beraberindeki heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı’yı ziyaret etti.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko ve beraberindeki heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Remzi Çalışkan, Örgütlenme Sekreteri Mehmet Güleryüz, Mali Sekreteri Cafer Konca, DİSK Bölge Temsilcisi Serdar Ekingen, Genel İş Diyarbakır 1 No'lu Şube Başkanı M. Salih Doğrul, 2 No'lu Şube Başkanı Mehmet Çelik, Dersim Şube Başkanı Hasan Çiçek, Urfa Şube Başkanı Sadık Demir ve beraberindeki heyet Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı'yı ziyaret etti. Bağlar Belediye Eşbaşkanı Birsen Kaya ve Eşref Güler'in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Beko, barışın gerekli olduğunu her zaman vurguladıklarını söyledi. Kürtlerin demokratik haklarına mutlaka kavuşması gerektiğini belirten Beko, sorunun inkar ve isyanla değil demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülmesi gerektiğini kaydetti. Bu toprakların yeteri kadar kana doyduğunu ifade eden Beko, şimdi kardeşliği, dostluğa büyük ihtiyaç bulunduğunu diye getirdi. 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak istemelerinin bir inatlaşma sonucu olmadığını anlatan Beko, 1977'de katledilen 37 arkadaşlarını anmak istediklerini ifade etti. 37 arkadaşlarının faillerinin bulunana kadar Taksim sevdalarının devam edeceğini vurgulayan Beko, Taksim'de şehitleri varken başka yere gitmelerinin mümkün olmayacağını bildirdi. Bir yıldan fazla bir zamandan bu yana çatışmaların yaşanmadığını ve cenazelerin gelmediğine ve annelerin gözyaşı dökmediğine dikkat çeken Beko, bu süreçte katkısı olanlara teşekkür etti. Beko, kalıcı barışın inşası için DİSK olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduğunun altını çizdi.

Daha sonra konuşan Anlı ise iş, emek, özgürlük, demokrasi mücadelesinin herkesin ortak mücadelesi olduğunu söyledi. Emekçilerin ezilen tüm mazlum halkların yanında olduğunu ifade eden Anlı, "Onların mücadelesini kendi mücadelemiz olarak görüyoruz. Onların başarısını da kendi başarımız olarak görüyoruz. Biz Diyarbakır'dan bütün direnenlere bir kez daha selam gönderiyoruz. Biz kendi yaşam pratiğimizle bunu gördük, aşamayacağımız hiç bir engel yoktur. Yeter ki kararlı ve birlik içinde olunsun. İnsanların özgürlüklerini, emeğini, taleplerini görmezden gelerek yok edemezsiniz. Biz her ne kadar kamuoyu önünde olsak da bu işin emektarları, kahramanları asıl onlardır. Belki gönlümüzden geçen olmuyor ama en azından şunu söyleyebiliriz ki kendimizi onlarla özdeşleştirdiğimizi bilmenizi isteriz. Bir kez daha bu 15 yıl boyunca belediyemize hizmet sunan halkımıza hizmet sunan yurttaşlarımızın daha kaliteli yaşayabilmesi için emek harcayan, ter döken bütün arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

TİS'İ BEKO VE ANLI DA İMZALADI

Ziyarette Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası Diyarbakır 1 No'lu Şube Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi'ne DİSK Genel Başkanı Kani Beko ile Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı da imzaladı.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, konuğuna Diyarbakır'ın tarihi mekanlarını kolaj olarak işlendiği bir çini tabak armağan etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fırat Anlı Kani Beko Taksim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title