Diyanet-sen, Rektör Çamsarı'dan İlahiyat Fakültesi İstedi
Diyanet-Sen Mersin Şubesi yönetimi, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’dan, Mersin’de İlahiyat Fakültesi açılmasını istedi.
Diyanet-Sen Mersin Şubesi yönetimi, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'dan, Mersin'de İlahiyat Fakültesi açılmasını istedi.
Diyanet-Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte MEÜ Rektörü Prof. Dr. Çamsarı'yı ziyaret etti. Ziyarette, Rektör Çamsarı'ya görevinin hayırlı olmasını dileyen Görgülü, Mersin Üniversitesi kurulalı 22 yıl olduğunu anımsatarak, İlahiyat Fakültesi'nin Mersin'in büyük bir eksikliği olduğunu belirtti. Çamsarı'dan, İlahiyat Fakültesi açılması için talepte bulunan Görgülü, "Mersin ilimizin genel nüfusu 2013 yılı sayımına göre 1 milyon 705 bin 880'dir. 3 Temmuz 1992 tarihinde kurulan Mersin Üniversitesi, bugün 35 bine yakın öğrenci mevcudu ile tıptan mimarlığa, tarihten felsefeye, arkeolojiden matematiğe kadar yaklaşık 41 bir dalda 4 yıllık, 70'e yakın bölümle 2 yıllık lisans ve ön lisans dallarında eğitim vermektedir. Üniversite bünyesinde giyim üretim teknolojisi, kozmetik, saç bakımı ve güzellik hizmetleri gibi birimlerde eğitim verilmesine rağmen ilahiyat gibi hayatın her alanında ihtiyaç duyulan bir bilim dalının bulunmaması hem şehrimiz insanı hem de üniversitemiz için büyük bir eksikliktir" dedi.
İlahiyat fakültelerinde İslam dinini incelemek ve öğrenmek için eğitim ve araştırma yapıldığını da belirten Görgülü, "Mezunların önemli bir kısmı imam hatip liselerinde meslek dersleri öğretmenliği yaptıkları gibi diğer bir kısmı Diyanet İşleri Başkanlığımızın istihdam ettiği birimlerde elaman ihtiyacını karşılamaktadır. İlahiyat programının amacı, başta İslam dini olmak üzere çeşitli dinleri bilimsel yöntemlerle inceleyerek, bilimsel tutumu benimsemiş ve geniş görüşlü aydın din adamı yetiştirmek için eğitim ve bu alanda araştırma yapmaktır. Ayrıca, son yıllarda ülkemizde çok sayıda imam hatip okulu açılması, ortaokul ve liselerde din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin olması dolayısıyla derslere girecek öğretmen ihtiyacı artmıştır. Ancak, yeteri kadar ilahiyat mezunu bulunmadığı için birçok okulda bu derslere branşı farklı öğretmenler girmektedir. Şehrimizin manevi kalkınmasında çok önemli görevler icra edecek ilahiyat fakültesinin açılması halinde şehrimize manevi bir güzellik ve bereket katacaktır" ifadelerini kullandı.
Rektör Çamsarı da göreve yeni geldiğini kaydederek, üniversite bünyesinde İlahiyat Fakültesi açılmasını kendilerinin de istediğini dile getirdi. İlahiyat Fakültesi'nin Mersin'in ihtiyacı olduğunu da vurgulayan Çamsarı, ziyarete gelen tüm sivil toplum kuruluşlarının aynı talebi dile getirdiklerini söyledi. Çamsarı, "En kısa zamanda üniversitemiz bünyesinde İlahiyat Fakültesi, Diş Ünitesi, Tüp Bebek ve Kanser Hastanesi'nin açılması için çalışıyoruz. Mersin'deki tüm sivil toplum kuruluşlarından da bu konularda destek bekliyoruz" dedi. - MERSİN