Haberler

Diyarbakır'da Meme Kanseri ile İlgili Konferans Düzenlendi

Abone Ol

Güneydoğu Anadolu Meme Hastalıkları Derneği, Türkiye Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu ve Senkoloji Akademisi (SENATURK) ile birlikte Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde meme kanseri ile ilgili bir konferans düzenledi.

Güneydoğu Anadolu Meme Hastalıkları Derneği, Türkiye Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu ve Senkoloji Akademisi (SENATURK) ile birlikte Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde meme kanseri ile ilgili bir konferans düzenledi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Hastanesi Konferans Salonu'nda meme kanseri tanı ve tedavisi temalı bir konferans gerçekleştirildi. Sağlıklı kadınlarda meme kanseri riski ve kanserli kadınların tedavisinde elde edilen gelişmelerin de ele alındığı toplantının başkanlığını Prof. Dr. Yusuf Yağmur, Prof. Dr. Sadullah Girgin ve Prof. Dr. Bahadır Güllüoğlu yaptı. Bölgede görev yapan uzman cerrahlar, tıbbi onkoloji, radyoloji, patoloji ve radyasyon onkolojisi uzmanlarının katıldığı toplantıda meme kanseri tanısındaki yeni teknolojiler, tedavisinde kullanılan yeni cerrahi teknikler ve yeni ilaçlar gündeme getirilerek hastalara sağlanan avantajlar tartışıldı.

"Hastanın özelliğine göre tedavi seçilmeli"

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Yağmur, meme kanseri tedavisi için artık birçok başarılı ve etkin seçeneğin olduğunu söyledi. Hastanın özelliklerine göre en uygun tedavi seçeneğinin seçilmesi gerektiğini vurgulayan Yağmur, "Bu şekilde son yıllarda hastaların yaşam kalitesi korunarak daha başarılı sonuçlar elde edildi" dedi.

Marmara Üniversitesi ve SENATURK öğretim üyesi Prof. Dr. Bahadır Güllüoğlu da Türkiye'de ve özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde meme kanseri görülme sıklığının gelişmiş batı ülkelerindeki kadar sık olmadığını ifade ederek, "Ancak tanı gecikmeleri bizde sıkıntı yaratıyor. Özellikle ailesinde meme kanseri olan yüksek riskli sağlıklı kadınlarda danışmanlık almadan genetik test yapmak sakıncalı" diye konuştu.

"Plastik ameliyat teknikleri Diyarbakır'da da başarı ile yapılabiliyor"

Prof. Dr. Sadullah Girgin ise meme kanserinde memenin tamamının alınmasının ve koltuk altı temizliğinin yapılmasının giderek daha az gerektiğini dile getirerek, "Yeni meme koruyucu plastik ameliyat tekniklerinin bizim hastanemizde de başarı ile yapılabiliyor" ifadelerini kullandı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Meme Hastalıkları Dernekleri Federasyonu Dicle Üniversitesi Diyarbakır Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title