Haberler

Diyarbakır Hazro'da Halepçe Katliamı Kınandı

Güncelleme:
Abone Ol

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde Halepçe katliamı yürüyüş ve basın açıklaması ile kınandı.

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde Halepçe'de 16 Mart 1988 tarihinde Irak rejimi tarafından gerçekleştirilen Halepçe katliamı yürüyüş ve basın açıklaması ile kınandı.

Topala Mahallesi Eski PTT Caddesi üzerinde bulunan BDP seçim bürosun da bir araya gelen ve aralarında BDP ilçe eş başkanı Şakir Dolan ve yöneticileri, BDP eşbaşkan adayları Güler Özavcı Doğu, Fuat Mehmetoğlu ve encümen adayları yanı sıra çok sayıda yurttaşında bulunduğu kalabalık grup ellerine "Halepçe katliamını kınıyoruz" yazılı pankartı yazılı dövizler taşıdı.

BDP ilçe eş başkanı Şakir Dolan yaptığı basın açıklamasında, Halepçe katliamının uluslararası güçlerinde suç ortaklığı yaptığı bir katliamın olduğuna vurgu yaparak, "Bugün insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen ve 20. yüzyılda tüm insani ve İslami değerlere karşı geliştirilen korkunç vahşetin 26. yıl dönümüdür" dedi. Çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşan binlerce insanın kimyasal silahlarla katledildiğini hatırlatan Dolan "İnsanlığın gördüğü en büyük soykırımdan biri olan bu vahşete uluslar arası kurum ve kuruluşlar sessiz kalarak insanlık vicdanın da kör, sağır ve dilsiz olduklarını ve bu vahşete sessiz kalmakla suça ortak oldukları ispatlanmıştır. Buradan 26 yıl önce Halepçe'de yapılan insanlık dışı katliamı kınıyoruz" dedi. Konuşmasının sonunda Kürt halkı önünde artık hiçbir gücün duramayacağını belirten Dolan konuşmasına "Bu katliamı unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız" diyerek son verdi.

Yapılan açıklamanın ardından kitle slogan ve alkışlarla dağıldı.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Hazro Irak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title