Haberler

Muş'ta Doğaya Yem ve Sakatat Bırakıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Doğa Koruma ve Milli Parklar Muş Şube Müdürlüğü, doğadaki yabani hayvanları ve kuşları kış mevsiminde korumak için doğaya yem bırakıyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Muş Şube Müdürlüğü tarafından doğadaki yabani hayvanları ve kuşları kış mevsiminde korumak için sürekli doğaya yem bırakılıyor.

Koruma ve Milli Parklar Muş Şube Müdürlüğü'nde çalışan bayan personeller, doğaya çıkarak yaban hayvanlarına sakatat ve yem bıraktı. Muş'un dağlık alanlarına çıkan bayan personeller, poşetler içinde getirilen sakatatları doğada çeşitli yerlere bırakarak, olumsuz hava koşullarında yiyecek sıkıntısı çeken yırtıcı hayvanların karınlarını doyurmasını sağladılar. Bayanlar, daha sonra çeşitli alanlarda çuvallarla getirdikleri yemleri de kanatlı hayvanların beslenmesi için bıraktılar. Doğa Koruma Şube Müdürlüğü'nde çalışan Güngör Kaya ve Gurbet Asya, böyle bir çalışmaya ilk defa katıldıklarını ve bundan sonra da katılacaklarını belirterek, insanların bu konuda duyarlı olmalarını istediler. Bayan personeller, zor koşullar altında dağ köylerine çıktıklarını ve hayvanların aç kalmaması için sakatat ve yem bıraktıklarını vurguladılar.

Yaban hayatın korunması amacı ile il genelinde sürdürülen çalışmalarla ilgili açıklama yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Muş Şube Müdürü Haydar Taşdemir ise, kış mevsimi boyunca doğaya kuşlar için yem, diğer hayvanlar için ise sakatat ve ekmek bıraktıklarını söyledi. Taşdemir, "Doğanın dengesini korumak amacıyla yaban hayatının korunması şarttır. Kış mevsiminde yabani hayvanlar ve kuşlar adeta hayatta kalma mücadelesi vermektedirler. Kar sebebiyle doğada yiyecek bulamayan birçok hayvan açlıktan telef olabiliyor. Bu sebeple kurum olarak sürekli doğaya yem bırakmaktayız. Ekiplerimiz, dağlık bölgelere sürekli olarak yem bırakmaktadır. Bıraktığımız yemleri de sürekli olarak takip ederek hayvanlar tarafından yenilip yenilmediğine bakıyoruz. Eğer bir bölgede bırakılan yem olduğu gibi kalıyorsa yemleri artık farklı bölgelere ulaştırmaya çalışıyoruz" dedi. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title