Haberler

DP Genel Başkanı Uysal Açıklaması

Abone Ol

"Türkiye'de yaşanan mağduriyetlere, yaşanan travmalara yenilerini eklemeden önümüzdeki süreçte bir mutabakat zemininde buluşmalıyız"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye'de yaşanan mağduriyetlere, yaşanan travmalara yenilerini eklemeden önümüzdeki süreçte bir mutabakat zemininde buluşulması gerektiğini söyledi.

Uysal, 30 Mart Yerel Seçimleri'nde partisinden Marmaris Belediye Başkan adayı olan ancak kazanamayan Mustafa Karacan'ı ziyaret etti. Partisinin Muğla İl Başkanı Zekai Alper ve Marmaris İlçe Başkanı Mustafa Tüzün'ün de bulunduğu ziyarette Uysal, gazetecilere Cumhurbaşkanı seçimi süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'yi derinden yaralayacak, birlik beraberliği tehdit edecek, tekrar bir beka sendromuna düşürecek gündemlerin dışına çıkmak açısından Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir manivelaya dönüştürülmesi gerektiğini belirten Uysal, Cumhurbaşkanlığı için aday gösterme yetisine sahip Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin toplumsal muhalefetin kendilerinden beklediği görevi ifa etmelerinin bir vebal olduğunu anlattı.

DP olarak sürecin olumlu bir yöne evrilmesi açısından üzerlerine düşen telkinleri yaptıklarına işaret eden Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah milletimiz adına akıl ve fikir birlikteliğini sağlarız. Türkiye'de yaşanan mağduriyetlere, yaşanan travmalara yenilerini eklemeden önümüzdeki süreçte bir mutabakat zemininde buluşmalıyız. Türkiye'nin tüm kurumlarını fabrika ayarlarına döndürmekle mükellefiz. Bu anlamda her zaman pozitif siyaseti tercih ediyoruz. Kategorik bir bakış açısıyla her söyleneni reddeden mantıkların, Soma'da Türkiye'yi facialara sürüklediğini gördük. Muhalefet milletvekillerinin önergelerini yok sayan iktidar anlayışını kabul etmiyoruz."

Uysal, geleceklerini ülkenin yangınında arayan kutuplaştırıcı anlayışın sadece siyasi olarak değil, zihinlerde de bir ayrışmaya neden olduğunu ifade ederek, tarafgirliğin her zamankinden daha fazla derinleştiği günümüzde Türkiye'nin ortak noktada buluşabilmesi açısından "çatı aday" teklifini önemsediklerini vurguladı.

Uysal, "İktidarın yapması gereken bu rızayı gözetmektir. Toplumun taleplerine cevap verilmediğinde ortaya çıkan sonuçlara geçmiş dönemlerde hepimiz şahit olduk" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Demokrat Parti Gültekin Uysal Türkiye Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title