Haberler

Dü'de Kalp Çarpıntısına Soğutmalı Çözüm

Abone Ol

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ilk defa Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri’nde uygulanan ‘Atriyal fibrilasyon kriyobalon ablasyon’ yöntemiyle yapılan müdahale ile ritim bozukluğu olan hastalar sağlığına kavuşarak, bir gün sonra taburcu oluyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ilk defa Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri'nde uygulanan 'Atriyal fibrilasyon kriyobalon ablasyon' yöntemiyle yapılan müdahale ile ritim bozukluğu olan hastalar sağlığına kavuşarak, bir gün sonra taburcu oluyor.

DÜ Hastaneleri Kardiyoloji Anabilim Dal öğretim üyesi Doç. Dr. Yahya İslamoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Mesut Aydın yeni yöntemle 12. hastalarını sağlığına kavuşturduğunu söyledi. Bu yöntemin Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerden sonra başarıyla en fazla uygulayan merkezlerden biri olduklarını belirten Doç Dr. Yahya İslamoğlu; "Daha önceleri atriyal fibrilasyon radyofrekans ablasyon ile uzun bir süre içerisinde tedavi yapılırken, şimdi daha kısa bir sürede soğutma yöntemi ile tedavi yapabiliyoruz" dedi.

Doç. Dr. Yahya İslamoğlu, uyguladıkları bu yeni yöntemle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki hastaların artık İstanbul, Ankara'ya gitmek zorunda kalmayacağını, oldukça pahalı olan bu tedavinin sosyal güvencesi olan hastaların tüm ameliyat masraflarının SGK tarafından ödendiğini ve hastanelerinde hastalardan hiçbir ek ücret alınmadığını söyledi. Doç Dr. Yahya İslamoğlu, "Bu yöntemle 12. hastamızı sağlığına kavuşturduk. Şimdiye kadar hiçbir hastamızdan olumsuz bir şikayet gelmedi. Bilhassa bu hastalarımız memnuniyetlerini bildirdi. Ritim bozukluğunda inme dediğimiz felçler görülebilmektedir. Biz bu ritim bozukluğunu medikal olarak tedavi etmekteyiz. Pıhtının atılması konusunda da kanı sulandırıcı ilaçlar vermekteyiz. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bu yöntem ilk defa hastanemizde uygulandı ve uygulanmaya devam edilmektedir. Biz bu yöntemle ilk vakamızı 3 yıl önce yaptık. O döneme kadar bu yöntem için radyofreakans ablasyon yöntemi uygulanırdı. Günümüzde buna alternatif olarak 'kriyobalon ablasyon' denilen soğutarak dondurma tedavisi yöntemi geliştirilmiş ve hastanemizde de bu yeni yöntem başarı ile uygulanmaktadır. Önceleri bu soğutarak dondurma cihazını İstanbul veya Ankara'dan getirtiyorduk. Bu cihaz artık hastanemizde bulunuyor. Böylece hastalarımız ameliyat için batı illerine gitmekten kurtuldular. Hastalarımız uyutulmadan yapılan bu müdahalelerini diş merkezlerde yapmış olsalardı yaklaşık 22 bin lira ödeyeceklerdi. Oysa hastanemizde sosyal güvencesi olan bu hastalarımızdan hiçbir ücret alınmıyor" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Dicle Üniversitesi İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title