Haberler

"Dünya Engelliler Günü"

Abone Ol

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, "Dünya Engelliler Günü" nedeniyle mesaj yayımladı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hamdullah Karasu, "Dünya Engelliler Günü" nedeniyle mesaj yayımladı.

Karasu mesajında, engellilerin toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi yaşam standartlarına kavuşabilmeleri için çalışma yürüttüklerini bildirdi.

Engellilerin insan onuruna yakışır hizmet almasını sağlamak, sosyal yaşam becerilerini geliştirmek, sosyal hayata uyumuna ilişkin hizmet sunmak, istihdamlarına katkıda bulunmak ve yasal haklardan istifade etmelerini sağlamak için büyük gayret sarf ettiklerini belirten Karasu, mesajında şunlara yer verdi:

"Engellilerimizin tüm engelleri aşarak, toplumsal hayatta var olmasını sağlamak öncelikli görevlerimiz arasında. Engellilerin en muzdarip olduğu husus olan erişilebilirlikle ilgili taleplerin acilen giderilmesi için çalışmalara başladık. Muş İli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu oluşturuldu. İlk etapta, okul ve hastanelerin erişilebilirliğinin tespiti ve denetimi yapılacak. Eksiklik tespit edilmesi durumunda, bunun giderilmesi için uygun süre verilecek. Eksiklik yine giderilmezse yönetmelik çerçevesinde idari para cezası uygulanacak." - Muş

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Engelliler Günü Hamdullah Karasu Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title