Haberler

Dünya Gençler Short Track Şampiyonası"

Abone Ol

Erzurum'da düzenlenen şampiyonada Türkiye Milli Takımında erkeklerde Fırat Yardımcı, 1500 metre yarışlarında çeyrek finale yükseldi.

Erzurum'da düzenlenen "Dünya Gençler Short Track Şampiyonası"nda Türkiye Milli Takımında erkeklerde Fırat Yardımcı, 1500 metre yarışlarında çeyrek finale yükseldi.

Palandöken Buz Pateni Salonunda yapılan şampiyonada piste çıkan sürat patenciler, 1500 metrede çeyrek finale çıkmak için mücadele etti.

Şampiyonanın ilk yarışlarında Türkiye Milli Takımı sporcularından bayanlarda Betül Yerdelen ile Elif Özden, erkeklerde Menderes Eren dereceye giremezken, Fırat Yardımcı 1500 metrede çeyrek finale çıkmayı başardı.

Yarışların ardından sporculardan Yerdelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez katıldığı bu şampiyonada büyük heyecan yaşadığını söyledi.

Pistte kendi patenleriyle kaymadığını belirten Yerdelen, "Yarışlara katılmak üzere gittiğimiz yurt dışında talihsiz bir olay yaşadık ve benim patenlerim kayboldu. Zaman dar olduğu için patenlerim henüz gelmedi ve ben arkadaşlarımın patenleriyle piste çıktım. Tabii ailelerimizin burada olması ve destek vermesi de bizleri heyecanlandırıyor. Onların karşısında yarışmak çok zor. Aşırı derecede heyecan var" dedi.

Özden ise bugüne kadar katıldığı şampiyonalar arasında Dünya Gençler Short Track Şampiyonası'nın çok farklı olduğunu ifade ederek, "Farklı bir heyecan var. Bugün biraz şanssızlık yaşadık ama diğer yarışlarda ülkemizi daha iyi temsil edeceğimize inanıyorum" dedi.

Milli sporculardan Betül Yerdelen'e destek vermek için tribünde oturan anne Şengül Yerdelen de milli takım sporcularının başarılı olması için dua ettiklerini, onlardan çok kendilerinin heyecanlandığını söyledi.

Özden'in babası Mahmut Özden ise kızıyla beraber diğer sporculara da güvendiğini belirterek, başarılar diledi. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Palandöken Menderes Türkiye Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title