Haberler

Dünya Gençler Short Track Şampiyonası" Başladı

Abone Ol

Türkiye'nin ilk kez katıldığı "Dünya Gençler Short Track Şampiyonası" açılış seremonisinin ardından Erzurum'da başladı Türkiye Mili Takımı ilk gün bayanlar ve erkeklerde takım halinde 1500 metre, bayrak yarışlarında 3000 metrede mücadele edecek.

Türkiye'nin ilk kez katıldığı, "Dünya Gençler Short Track Şampiyonası" açılış seremonisinin ardından Erzurum'da başladı.

Palandöken ilçesindeki Buz Pateni Salonunda yapılan seremoni de şampiyonaya katılan ülkelerin bayrak geçişinin ardından İstiklal Marşı okundu.

Şampiyonada, Türkiye Mili Takımı bugün bayanlar ve erkeklerde takım halinde 1500 metre, bayrak yarışlarında 3000 metrede mücadele edecek.

Türkiye'yi bayanlarda Betül Yerdelen, Elif Özden, erkeklerde Menderes Eren, Fırat Yardımcı, Davut Tahtacı, Burak Akar, Ersel Argun, Muhammet Karadeniz temsil ediyor.

Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonaya Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 39 ülkeden 201 sporcunun katıldığını söyledi.

Ülkemizde short trackın yeni yeni gelişmeye başladığını, Türkiye'nin tarihinde ilk kez katıldığı şampiyonada başarılı bir grafik çizeceğine inandığını belirten Kandemir, "Erzurum ve Türkiye her zaman ilkleri başarıyor. Tarihimizde ilk kez katıldığımız ve ilk kez düzenlediğimiz şampiyona bizim için çok önemli. ISU yetkilileri Erzurum'dan övgü dolu sözlerle bahsediyor. İnşallah bugün başlayan Dünya Gençler Short Track Şampiyonası kazasız belasız tamamlanır ve alnımızın akıyla yarışları bitiririz. Türkiye Milli Takımında 2'si bayan olmak üzere 8 sporcumuz bulunuyor. Şampiyonaya katılan ülkelere başarılar diliyorum" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA / Yerel

Palandöken Türkiye Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title