Haberler

400 Talesemili Çocuk, Siverek'te Buluştu

Güncelleme:
Abone Ol

Dünya Talesemi Günü dolayısıyla 400 talesemi hastası çocuk, Siverek'te bir araya geldi.

"Dünya Talesemi Günü" dolayısıyla 400 talesemi hastası çocuk Siverek'te bir araya geldi.

"Bir Damla Kan Talesemi Derneği"nin düzenlediği organizasyonda, Büyükşehir Belediyesi'nin temin ettiği araçlarla Siverek ilçine giden çocuklar, ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Türk Halk Müziği ekibinin hazırladığı konserede katılan çocuklar, burada gönüllerince eğlendi.

Dernek başkanı İbrahim Dizlek, geziyle ilgili yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'da 617 talesemi hastasının bulunduğunu belirterek, buna rağmen kentte hematoloji ve onkoloji ünitelerinin yeterli olmadığını savundu.

Hastalığın akraba evliliğinde daha çok görüldüğünü anlatan Dizlek, "Hastalığın önlenmesi amacıyla özellikle evlilik öncesi çiftlerin kan testi yapmaları gerekiyor. Kentte 617 hastamız var bugün 400 çocukla bir araya böyle bir gezi düzenledik. Geziyi düzenlememizde bize yardım eden Şanlıurfa ve Siverek belediyelerine teşekkür ediyoruz" dedi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Dizlek Şanlıurfa Siverek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title